Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 11.12.2015 - 10:51  //  aktualizácia: 11.12.2015 - 10:52  //  zobrazené: 1635

Ohľadne zrušeného prechodu pri bývalom H-Sporte

predkladateľ: Ing. Marián Krištof

Odpoveď na interpeláciu prednesenú v rámci 8. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali v roku 2015, ktoré sa konalo dňa 26. novembra 2015

V rámci 8. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali, ktoré sa konalo dňa 26. 11. 2015, ste predniesli interpeláciu v znení:

„Na základe viacerých dotazov od občanov so sídliska Novomeského by sa chcel opýtať, že na ulici Kráľovská, pri bývalom H-Športe, bol zrušený priechod pre chodcov; mal také informácie, že to bolo preto, že pri kruhovom objazde je priechod pre chodcov, ale tento priechod je od ruky a aj tak ľudia používajú a dokonca šoféri automaticky aj zastavujú pri priechode, ktorý síce už je zrušený, ale ľudia aj tak tade prechádzajú; chcel by poprosiť a navrhnúť, aby bol tento priechod znovu obnovený.“

V zmysle § 34 ods. 4 Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Šali Vám zasielame odpoveď na Vašu interpeláciu a oznamujeme Vám nasledovné:

Vybudovaním kruhovej križovatky ul. Hlavná – Vlčanská - Kráľovská bol zároveň zrušený priechod pre chodcov na ul. Kráľovskej medzi obchodným domom a bývalým záchytným parkoviskom. Uvedený priechod bol zároveň presunutý do kruhovej križovatky z dôvodu bezpečnosti chodcov a plynulosti premávky, zároveň bolo odstránené zvislé dopravné značenie. Po konzultácii Vašej požiadavky s dopravným inžinierom bude opätovne tento priechod prehodnotený aj v nadväznosti na plánovanú výstavbu bytových domov a vytvorenie nového priechodu pre chodcov v križovaní ul. Kráľovská – Feketeházyho (viď. situácia). Opätovné zriadenie priechodu pre chodcov bude možné na jar roku 2016.

 

S pozdravom

Ing. Jana Nitrayová
prednostka Mestského úradu v Šali

Prílohy

02 príloha - situácia

(pdf - 669.65 kB)