Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 05.11.2015 - 13:11  //  aktualizácia: 05.11.2015 - 13:13  //  zobrazené: 1627

Ohľadne čiernej skládky na konci Komenského

predkladateľ: Ing. Peter Andráši

Odpoveď na interpelácie prednesené v rámci 7. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali v roku 2015, ktoré sa konalo dňa 22. októbra 2015


V rámci 7. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali, ktoré sa konalo dňa 22. 10. 2015, ste predniesli ústne interpelácie v znení:

1. „Vo Veči, ako je smetisko pri kotolni, na konci Komenského, je tam nejaký transformátor, vysoké napätie, je to taký malý trojuholník, ktorý je neohradený; pri tej časti, kde je ako keby druhá časť zberného dvora, ľudia si tam zvykli vytvárať (okrem piatku, keď sa tam nakladá z ulíc zeleň, ktorú si ľudia pokosili a zároveň sa zbiera), veselo tam ľudia robia čiernu skládku a napadlo ho, či to nie je možné vyriešiť buď ohradením a pričlenením
k tomu areálu alebo aspoň vyskúšať fotopascu; združenie Šaľa – Tvoje mesto ju darovalo polícii minulý rok, nevie, v akom je stave, či funguje alebo nie, či ju tam nenainštalovať; čo týždeň je tam starý televízor, kopec vriec, stavebný odpad; sústavne je tam normálna čierna skládka.
2. „Koncepciu parkovania vo Veči, či sa s tým niečo robí, ako to teraz vyzerá.“

V zmysle § 34 ods. 4 Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Šali Vám zasielame odpoveď na Vašu interpeláciu a oznamujeme Vám nasledovné:

1. Uvedený problém evidujeme, táto lokalita býva pravidelne čistená spoločnosťou SITA Slovensko, a.s. Ako informoval primátor mesta na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva, mesto rokuje so spoločnosťou SITA o ukončení zmluvných vzťahov. Z uvedeného dôvodu sa neuvažuje s ohradením, resp. s rozšírením areálu o tento pozemok, nakoľko cieľom je utlmiť v tejto lokalite činnosť nakladania s odpadom. Referát životného prostredia v spolupráci s mestskou políciou zvýši kontrolnú činnosť lokality tak, aby sa tu  čierne skládky vyskytovali v čo najmenšej miere, resp. aby sa čo najskôr odstránili. Možnosť umiestnenia fotopasce budeme riešiť v spolupráci s mestskou políciou. 

2. Vypracovaný generel dopravy sa zaoberal aj koncepciou parkovania v mestskej časti Veča a konkrétne boli navrhnuté parkovacie domy, čo je momentálne pri súčasnej finančnej situácii nerealizovateľné. Taktiež v súčasnej dobe nie sú vyhlásené žiadne projekty na budovanie parkovacích domov, ktoré by boli spolufinancované z európskych fondov. V posledných dvoch rokoch prebieha revitalizácia verejných priestranstiev na sídlisku, kde sa zničené plochy upravili do stavu, aby mohli byť využité ako odstavná plocha pre osobné automobily, čím sa mierne zvýšila kapacita parkovacích státí. Ďalej sa v spolupráci s dopravným inžinierom z ODI Šaľa rieši koncepcia parkovacích státí na niektorých uliciach, kde by sa za využitia zjednosmernenia zlepšila prejazdnosť, mierne zvýšil počet státí a celkovo z bezpečnostného hľadiska by boli úseky prehľadnejšie.


S pozdravom

  Ing. Jana Nitrayová
prednostka Mestského úradu v Šali

 

Vypracovali:
Ing. Edita Haládiková, referent životného prostredia
Miroslav Políček, referent dopravy a technických činností