Domov   >  CHCEM VEDIEŤ   >  ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 20.08.2015 - 14:43  //  aktualizácia: 20.08.2015 - 14:45  //  zobrazené: 2108

Ohľadne bordelu popri násype a rieke

predkladateľ: Róbert Tölgyesi

Odpoveď na interpelácie prednesené v rámci 5. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali v roku 2015, ktoré sa konalo dňa 6. augusta 2015

 

V rámci 5. zasadnutia Mestského zastupiteľstva v Šali, ktoré sa konalo dňa 06. 08. 2015, ste predniesli interpelácie:

 

  • popri násype, pri rieke je neskutočný „bordel“, je to síce vo vreciach, ale je tam úplné smetisko, či sa s tým dá niečo spraviť,

 

  • ohľadom otváracích hodín „krčiem“, je tam neskutočný hluk, nehovoriac o výrazoch mladistvých, hlavne čo sa týka krčiem p. Poláka.V zmysle § 34 ods. 4 Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Šali Vám zasielame odpoveď na Vaše interpelácie a oznamujeme Vám nasledovné:Pozemok pri násype a na pláži nie je vo vlastníctve mesta Šaľa, napriek tomu tam bol umiestnený kontajner a rozvešané vrecia na komunálny odpad, aby mali občania kde vyhadzovať svoj vzniknutý odpad. Okrem toho aj hliadky mestskej polície informujú a upozorňujú občanov priamo v teréne, ako a kde majú vzniknutý odpad vyhadzovať. Neporiadok, ktorý uvádzate vo svojej interpelácii, bude odstránený najneskôr 24. 08. 2015.Pravidlá času predaja v obchode a času prevádzky služieb sú predmetom Všeobecne záväzného nariadenia č. 7/2014, ktoré schválilo Mestské zastupiteľstvo v Šali dňa 10. apríla 2014. Prevádzky s pohostinskou činnosťou sú otvorené v čase od 6.00 – 24.00 hod. a v dňoch predchádzajúcich pracovnému voľnu v rozpätí od 6.00 – 2.00 hod.

 

  • Mestský  úrad  nie je kompetentný tento čas meniť, môže ho meniť len mestské zastupiteľstvo zmenou všeobecne záväzného nariadenia. Tiež meranie hluku nie je v kompetencii mesta ale sťažnosti rieši Regionálny úrad verejného zdravotníctva.
  • Mestská polícia kontroluje dodržiavanie všeobecne záväzného nariadenia mesta. V prípade dodržiavania stanovených otváracích hodín reštauračných zariadení a pohostinstiev sa tak koná v rámci plánovaných kontrol. Mimo týchto plánovaných akcií reaguje mestská polícia na akékoľvek oznámenie verejnosti a daný podnet sa okamžite preveruje a rieši. Za obdobie od začiatku roku 2015 mestská polícia neeviduje žiadne oznámenie o rušení nočného kľudu z reštauračných zariadení alebo pohostinstiev ani prípadné nedodržiavanie stanovených otváracích hodín.

     

    S pozdravom

         

    Ing. Jana Nitrayová

    prednostka Mestského úradu v Šali

     

      

     

     

    Vypracovali:

    Ing. Gabriela Braníková, referent OSaKČ, referát životného prostredia

    Ing. Alena Kiácová, vedúca oddelenia ekonomiky a podnikania

    Mgr. Miroslav Martinček, zástupca náčelníka MsP