Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.06.2022 - 15:12  //  aktualizácia: 09.06.2022 - 10:09  //  zobrazené: 1772

Ocenili naj športovcov, trénerov a funkcionárov

V pondelok popoludní to v kultúrnom dome žilo športom. Trofeje si prevzali tí najlepší z najlepších za rok 2021, ktorí reprezentovali nie len naše mesto, ale aj obce z celého okresu. 

"Je za nami ťažké obdobie pandémie, valia sa na nás zlé správy z rôznych strán. O to viac si dnešný podvečer užite. Užite si slávu, ktorá vám právom patrí. Zároveň dovoľte, aby som vám vyjadrila veľké ďakujem za mesto Šaľa, aj za okolité obce - že šírite dobré meno a napriek všetkým týmto negatívnym udalostiam ste nepoľavili a reprezentujete a dokazujete, že aj za sťažených okolností sa to dá. Ste pre nás veľkou inšpiráciou," privítala viceprimátorka mesta Šaľa Danica Lehocká ocenených a hostí. Laureátom prišiel osobne zagratulovať aj Jozef Gönci, štátny tajomník na Ministerstve školstva, vedy a výskumu SR. Preslávil sa aj so svojími úspechmi ocenenými medailami na olympijských hrách v športovej streľbe. Ocenenia odovzdával aj viceprimátor Róbert Tölgyesi, predseda športovej komisie Peter Szalay, predseda komisie školstva Marián Krištof a tiež dvaja predstavitelia OATJK Šaľa Ľudovít Kováč a Jozef Szikora. 

Podvečer otvorilo vystúpenie mladých umelcov, absolventov ZUŠ Šaľa Sevim Nagyovej a Daniela Sedlíka. Bolo cítiť, že vynovená divadelná sála je plná nadšených športovcov a ich fanúšikov, pri preberaní ocenení sa navzájom povzbudzovali potleskom a pískaním. Podvečer spestrilo svojim vystúpením aj 26 žiakov ZŠ Ľ. Štúra, ktorí si zaslúžili obrovský aplauz. Medzi ocenenými nechýbali dlhoroční športovci, ale aj nováčikovia z každej športovej disciplíny. Mesto a okres Šaľa sa môžu popýšiť úspešnými plavcami, strelcami, futbalistami, hádzanármi, kulturistami, karatistami, voltížermi, športovými tanečníkmi, Taekwondistami, rýchlostnými korčuliarmi, rýchlostnými kanoistami, dokonca aj zástupcom mariášu či kynológie. O ich úspechoch sa môžete dočítať bližšie v priloženom dokumente - nájdete tam kompletný zoznam ocenených. 

(ek) 

 

Prílohy

bulletsport 2022

(pdf - 4.18 MB)