Domov   >  Kino
publikované: 06.11.2018 - 08:54  //  aktualizácia: 09.11.2018 - 11:10  //  zobrazené: 1865

Novinky v našom kine!

Aké filmové novinky prináša aktuálny novembrový týždeň? 
 

DOGMAN 
7. 11. 2018 (streda) - 18:00

Na chudobnom predmestí medzi metropolou a divočinou platí len zákon najsilnejšieho. Marcello (Marcello Fonte), tu delí svoj čas medzi prácu v skromnom salóne pre psy a láskyplnou starostlivosťou o svoju dcéru (Alida Baldari Calabria). Bohužiaľ do jeho života zasahuje aj miestny vagabund Simoncino (Edoardo Pesce), bývalý boxer a surovec, ktorý terorizuje celé okolie. Drobného a citlivého Marcella k nemu púta nejednoznačný a ponižujúci vzťah. V snahe vrátiť svojmu životu dôstojnosť naplánuje zúfalú pomstu a jeho akcia vedie k nečakanému výsledku.
Trailer k filmu:

 

FK: FOXTROT
7. 11. 2018 (streda) - 20:00

Zámožný telavivský manželský pár sa dozvie, že ich jediný syn zomrel pri výkone vojenskej služby. Príbeh pokračuje v retrospektívnych obrazoch, z ktorých sa dozvieme, čo presne mladý muž spolu s ďalšími štyrmi vojakmi zažil na pohraničnom kontrolnom stanovisku. Záver príbehu, odohrávajúci sa šesť mesiacov po tragickej udalosti, je opäť vyhradený rodičom. Silná a nekompromisne realistická dráma vyvolala ostrú kritiku izraelskej vlády, v ktorej boli tvorcovia obvinení z protiizraelských postojov. Napriek tomu film získal osem národných ocenení, a to aj za najlepší film a réžiu. Pri svetovej premiére v Benátkach získal Veľkú cenu poroty.

Trailer k filmu:

 
 

DIEVČA V PAVÚČEJ SIETI
8. 11. 2018 (štvrtok) - 20:00
10. 11. 2018 (sobota) - 18:00

 
Lisbeth Salanderová, kultová hlavná postava úspešnej knižnej série Milénium Stiega Larssona sa vracia na plátna v adaptácii krimi bestselleru Dievča v pavúčej sieti. Drsná bojovníčka za spravodlivosť musí tentokrát zastaviť nebezpečnú teroristickú skupinu zvanú Pavúci. V temnom thrilleri sa Lisbeth spolu s novinárom Mikaelom Blomkvistom zamotáva do siete plnej klamstiev, kyber zločincov a korupcie. Jej najväčším súperom však bude vlastná minulosť...
Trailer k filmu:
 

 

GRINCH
9. 11. 2018 (piatok) - 17:30
10. 11. 2018 (sobota) - 16:00

Na svete sa prekvapivo nájde veľa ľudí, ktorí Vianoce nemajú radi. Medzi nimi všetkými vyniká Grinch, večne namosúrený zelený chlpáč, ktorému celkom vyhovuje samotárstvo v jaskyni, kde sa necháva obskakovať svojím psom Maxom. Do civilizácie vychádza len v tých najnutnejších prípadoch, napríklad keď jeho chladnička a komora začnú zívať prázdnotou. Háčik je v tom, že v mestečku, kam za nákupmi vyráža, žijú samí nechutne pozitívni obyvatelia, ktorí sú tím nadšenejší a dychtivejší, čím viac sa blíži Štedrý deň. Domy sú obsypané svetlami, koledy znejú na každom kroku, deti si pripravujú zoznamy darčekov, vo vzduchu voňajú koláče a to všetko pôsobí na Grincha ako červené súkno na býka. A keď sa potom ešte dopočuje, že tohtoročné vianočné sviatky by mali byť trikrát opulentnejšie ako po iné roky, rozhodne sa to celé zaraziť a vianočnú atmosféru ľuďom ukradnúť doslova z pred nosa. Stačí nájsť sane, vhodné stádo sobov, nasadiť si falošné fúzy a predbehnúť toho deduška, ktorý nosí darčeky komínom. Ale aj ten, kto počíta doslova so všetkým, sa môže raz prepočítať. V mestečku žije dievčatko Cindy, ktorá sa rozhodla nastražiť na Santu pascu, len aby ho mohla poprosiť o nejaký výnimočný darček pre upracovanú mamičku. Prvé stretnutie Grincha a Cindy bude trošku bolieť, ale obom veľmi nečakane zmení život.
Trailer k filmu:

 

HUNTER KILLER: NEVIDITEĽNÝ ZABIJAK
9., 10. 11. 2018 (piatok, sobota) - 20:00

Hunter Killer je označenie pre útočnú ponorku s jediným cieľom - nájsť protivníka a zlikvidovať. Neviditeľný, tichý zabijak, špeciálna jednotka v širokom svete pod hladinou. 
Americká armáda zachraňuje ruského prezidenta? Extrémna situácia vyžaduje extrémny prístup i riešenie. Budúcnosť svetového poriadku leží v hlbinách ľadového oceánu, kam práve mieri špeciálna útočná ponorka, aby ovládla chladné vody. Ale nie je sama. V akčnom trileri Hunter killer: Neviditeľný zabijak hrá Gerard Butler, Gary Oldman, Common alebo Michael Nyqvist.
Trailer k filmu:

 

TEN, KTO ŤA MILOVAL
11. 11. 2018 (nedeľa) - 20:00

Komediálne ladený príbeh Ten, kto ťa miloval je zasadený do prostredia predvianočného zhonu známeho kúpeľného mesta. Hlavným rozprávačom príbehu by mal byť po správnosti kpt. Kalina – nepodplatiteľný policajt, milujúci manžel, skvelý otec a báječný syn svojej matky v jednej osobe, keby však iróniou osudu hneď na začiatku deja neumrel pri autonehode spôsobenej zlým výberom pneumatík. O mŕtvych len v dobrom, ale na zosnulého Kalinu začínajú na povrch vyplávať minimálne podozrivé skutočnosti vrátane okolností jeho smrti. Stačí pár nechcených indícií, fotiek, mierneho ohovárania zo strany blízkych a jeho manželke, Vande, sa zrúti svet dlho neotrasiteľnej dôvery. Predsa nemôže uveriť tomu, že by jej bol jej milovaný manžel neverný s policajnou konfidentkou Irenou, akokoľvek tomu nasvedčujú najrôznejšie nájdene dokumenty. Ako dlho? A ako mohla byť taká slepá? V snahe dozvedieť sa pravdu sa z Vandy stáva amatérsky detektív. Našťastie má pri sebe skvelý tým kriminalistov v podobe svojich dvoch malých synov s ich babičkou a jedného v živote nepraktického, praktického doktora...
Trailer k filmu:

Viac info po vstupenkách nájdete na: http://www.kino.sala.sk/.