Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 08.08.2018 - 12:30  //  aktualizácia: 08.08.2018 - 12:57  //  zobrazené: 2130

Nové športovisko pre žiakov i verejnosť na ZŠ J. Murgaša

Žiaci ZŠ J. Murgaša sa môžu tešiť okrem vynovenej cesty pred ich školou aj na novú bežeckú dráhu. Výstavbu tartanovej dráhy realizuje mesto aj vďaka spoločnosti Duslo.

Areál ZŠ J. Murgaša ožije. Už koncom budúceho týždňa sa začne s výstavbou tzv. oválu, ktorý bude slúžiť žiakom školy a športuchtivej verejnosti. Klasickú antukovú dráhu vystrieda moderná tartanová. Bežeckú dráhu bude dopĺňať doskočisko na skok do diaľky. Vedenie školy plánuje následne zakúpiť brány. Dráha bude prístupná aj verejnosti, samozrejme po vstupe bude nutné dodržiavať prevádzkový poriadok.

Dráhu sa podarí vybudovať aj vďaka podpore známej chemičky. Spoločnosť Duslo podporí výstavbu cyklotrasy sumou 60-tisíc eur. Práve v tejto výške malo byť spolufinancovanie mesta. „Slovo robí chlapa. Tento prísľub urobil pán generálny riaditeľ Petr Bláha ešte pred voľbami, že v prípade, ak takýto zámer budeme realizovať, tak Duslo bude mať záujem sa na tom podieľať. Teraz sa od toho neodvracia. Tak ako sľúbil, Duslo prispeje vo výške spolufinancovania mesta, čo je približne 60-tisíc eur,“ vysvetľuje Jozef Belický. Financie, ktoré boli vyčlenené na spolufinancovanie výstavby cyklotrasy tak mohlo mesto použiť na iné účely – návrh vedenia mesta vybudovať modernú bežeckú dráhu na ZŠ J. Murgaša podporili aj poslanci.

Ihrisko by malo byť hotové približne v strede septembra.

 

(ek)