Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.10.2019 - 11:04  //  aktualizácia: 15.10.2019 - 14:03  //  zobrazené: 1734

Nové a moderné postele pre seniorov

Jednou z prioritných oblastí mesta Šaľa je podpora rozvoja sociálnych služieb. Zariadenie pre seniorov v Šali dostalo 12 elektricky polohovateľných postelí. Veríme, že nové postele prispejú k spokojnosti a pohodliu všetkým seniorom a zároveň tak pomôžu aj pri práci ošetrovateľom. Mesto na nákup postelí získalo dotáciu vo výške 7 784 eur z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Spolu s polohovateľnými posteľami dostali seniori i príslušenstvo v podobe antidekubitného matraca, roštu a vzpriamovacej hrazdy. Práve antidekubitný matrac je neodmysliteľnou súčasťou postelí, nakoľko zabraňuje vzniku preležanín u klientov zariadenia. Novými posteľami sa tak vytvorilo príjemnejšie prostredie pre klientov zariadenia a tiež sa znížila fyzická záťaž personálu, ktorým sa tak uľahčila priama manipulácia s klientom.

Teší nás, že žiadosť mesta o dotáciu  i v tomto roku bola úspešná. Mesto aj takýmto spôsobom prispieva k rozvoju sociálnych služieb a komfortu seniorov v Šali.

Projekt sa realizuje vďaka finančnej podpore Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Projekt je spolufinancovaný z rozpočtovej kapitoly MPSVaR SR na rok 2019 z dotácie na podporu rozvoja sociálnych služieb.

(DH)