Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 28.07.2022 - 15:27  //  aktualizácia: 30.11.2022 - 15:30  //  zobrazené: 1262

Nová šanca pre altánok

Altánku na krásne vynovenom a obľúbenom detskom ihrisku vo Veči sa dostáva väčšia pozornosť ako by bola treba. Steny, stôl a lavičky altánku totiž počmárali mládežníci. Dnes sme v spolupráci s miestnym poslancom Milošom Rehákom a s kolegyňami dali altánok „do pucu“.

Pred troma rokmi bolo na tomto mieste staré betónové ihrisko s neatraktívnymi hernými prvkami. Ľudia volali po modernizácii a ich želanie sa aj naplnilo v podobe troch nových vnútroblokových ihrísk Veče pre rôzne skupiny detí. Na Slnečnej ulici vyrástlo ihrisko pre najmenších. Pribudol tu aj altánok s posedením pre mamičky s deťmi. Zdá sa však, že altánok využívajú aj nespratníci, ktorí ho poškodzujú. Pred asi troma týždňami sa poslanec Miloš Rehák ujal úlohy obnoviť stôl v altánku. „Nemám s tým žiaden problém, keď ma niekto poprosí, vždy rád spravím, pomôžem. Minule som opravil hojdačku, spustil fontánky na vodu, obnovil som dosky stola, ktoré boli celé popísané a vypálené od ohorkov. Vybrúsil som to, potom natrel,“ hovorí Miloš Rehák. So smútkom v hlase však skonštatoval, že vynovené dosky sú od „miestnych umelcov“ poznačené opäť. Napriek tomu ho to neodradilo a dnes odmontoval dosky z lavičiek a vzal ich do svojej dielne, kde im dá nový šmrnc. Počmárané boli aj steny altánku. S tým si poradili dve kolegyne zodpovedné za čistotu na verejných priestranstvách. Pani Katka, pani Vilma a pani Ivetak chytili čistiaci prostriedok, utierky a altánok zbavili nevhodných kresieb a nápisov.

Obnovené dosky z lavičiek sa v novom šate dostanú späť na svoje miesta o pár dní. Prosíme, aby ste si snahu týchto ľudí vážili. Veď ihrisko s altánkom slúžia na to, aby sme z nich mali radosť všetci, najmä tí, ktorým sú určené – mamičky s deťmi.

 

Altánok spolu s priľahlými ihriskami bol vybudovaný v rámci projektu  spolufinancovaného z Európskej únie - Revitalizácia verejných medziblokových priestorov sídliska Veča v meste Šaľa.

 

(ek)