Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 11.05.2016 - 11:15  //  aktualizácia: 11.05.2016 - 11:22  //  zobrazené: 1550

Podvodníci striehnu na dôverčivých seniorov

V poslednej dobe sa aj v okolí Šale vyskytujú prípady podvodov spáchaných na senioroch. Začiatkom týždňa podvodníci obrali staršiu ženu z Jatova o 12 tisíc eur. Od začiatku roka v Nitrianskom kraji polícia eviduje už 13 skutkov podvodu spáchaných na dôchodcoch. Z toho v našom okrese bol takto spáchaný jeden skutok.

Podvodníci si vždy vyhliadnu dôchodcu, ktorému zatelefonujú a predstavia sa ako jeho vnuk alebo vnučka. Vypýtajú si peniaze, pre ktoré si má prísť kamarát alebo spolužiak. Dôverčiví seniori sa žiaľ nechajú oklamať (aj napriek neustálej medializácii) a často prídu o svoje celoživotné úspory.  "Polícia neustále upozorňuje najmä starších občanov, aby si nevpúšťali do svojich príbytkov cudzích ľudí. Aby boli obozretní a nereagovali na telefonáty, kedy ich údajní príbuzní žiadajú o financie." - povedala pre sala.sk mjr.Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre. "Vždy je dôležité, aby si každý telefonát preverili, prípadne sa s dôverou obrátili na políciu skôr, ako peniaze údajným príbuzným dajú" dodáva Božena Bruchterová.

Nedá sa vylúčiť, že podvodníci budú chcieť obrať o peniaze aj vašich rodičov alebo prarodičov. Porozprávajte sa s nimi a upozornite ich na úskalia prílišnej dôverčivosti.

-m.dem-