Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 07.06.2019 - 14:25  //  aktualizácia: 07.06.2019 - 14:29  //  zobrazené: 2029

Návšteva štvornohých miláčikov

Deti z Materskej školy 8. mája v Šali sa v stredu v spoločnosti našej mestskej polície mohli opäť niečo naučiť. Do škôlky prišli aj so psíkmi, aby tak deťom ukázali zaujímavý program. Malí chlpáči si spoločnosť detí taktiež veľmi užívali. Deťom sa ukázali v plnej paráde. Aportovanie, behanie či štekanie bolo to čo sa deťom páčilo najviac.

Šalianska mestská polícia navštevuje túto škôlku pomerne často. Ako uviedla riaditeľka MŠ Žaneta Gužíková, s mestskou políciou spolupracuje už dlhšie. Sú to práve oni, ktorí sa snažia deťom ukázať svoju prácu. Aj preto využili slnečné počasie, aby deťom ukázali prácu so psíkmi. Deti sa zvieratkám veľmi tešili, po programe sa s nimi mohli odfotiť a pohladkať ich. Aby toho nebolo málo, veľkým prekvapením pre malé Májovky bolo policajné auto. Doňho si mohli všetci posadať a zahrať sa na pravých malých policajtov a policajtky. Nielen pre deti to bolo niečo výnimočné, ale aj pre našu mestskú políciu, ktorá návštevu škôlky neberie ako povinnosť.

Materská škola 8. mája sa každý rok zapája aj do súťaže ,,Do práce na bicykli.“ V rámci nej do materskej školy opäť každoročne prichádza mestská polícia, aby tak deťom prezentovala ako sa správať v cestnej premávke, ako sa bezpečne pohybovať na bicykli, ako sa správať v dopravných situáciách alebo ich zoznamuje s dopravnými značkami.

Šalianska mestská polícia počas týchto dní so psíkmi navštívila i MŠ Bernolákovu a MŠ Okružnú.

 

 

 

(dh)