Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 24.10.2016 - 20:00  //  aktualizácia: 04.11.2016 - 14:47  //  zobrazené: 2873

Návrhy športovo-rekreačného areálu sú známe

Malý vodný svet, wellness, zimný štadión...To sú krásne predstavy mnohých z nás, Šaľanov. Mesto Šaľa je bezpochyby mesto so športovou dušou. Dôkazom sú naši úspešní hádzanári, futbalisti, strelci, ale aj amatérsky hokejový klub, záľuba Šaľanov v behu popri krásach nášho Váhu a mnohé iné. Svoje dlhoročné korene tu má aj voltíž.

Mesto sa rozhodlo pre uskutočnenie urbanisticko-architektonickej súťaže, ktorej výsledkom sú zaujímavé a podnetné návrhy športovo-rekreačného areálu v časti Jozefov. Zadávaným zámerom zo strany mesta bolo priniesť komplexný návrh športového areálu zahŕňajúceho Mestskú športovú halu, zimný štadión, kolkáreň, ale aj malé kúpalisko s moderným wellness s penziónom pre zaslúženú relaxáciu. Niektoré z návrhov riešia aj priestor na jazdenie a cyklotrasu. Podmienkou bolo samozrejme aj riešenie vhodnej dopravnej situácie s ohľadom na najbližšiu obytnú zónu.

Výstava všetkých návrhov bola dnes, 24. októbra za prítomnosti poroty slávnostne otvorená. Ako sa vyjadrila predsedníčka poroty, doc. Ing. Arch. Ľubica Vitková, PhD., na víťaznom návrhu sa zhodli takmer jednoznačne. Či ich už upútalo dômyselné riešenie dopravného prístupu, alebo vhodné a kreatívne usporiadanie územia s maximálnou využiteľnosťou, mnohých zaujme práve vizuálna stránka projektu. Tá nadväzuje na charakter nášho mesta a jeho prírodné krásy ako rieku Váh a okolitý lužný les. Primátor Jozef Belický potvrdil, že súťažou vznikli kvalitné návrhy a vyzdvihol kreatívnu stránku architektov, pričom každý z návrhov je niečím zvláštny a jedinečný.

Príďte sa na návrhy pozrieť sami a vyjadrite sa, čo Vás zaujalo najviac. Od zajtrajšieho dňa, 25. októbra  je výstava k dispozícii aj Vám. Pozývame Vás do priestorov obradnej sály mestského úradu od 8mej až do 16tej hodiny. Výstava bude otvorená v pracovné dni do 10. novembra, okrem piatku 28. októbra z dôvodu konania obradu.

 

(alx)

 

Ešte nie či členom Facebook Mesto Šaľa? Klikni si :-)
https://www.facebook.com/groups/327353394042257/