Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 04.06.2020 - 08:37  //  aktualizácia: 04.06.2020 - 08:38  //  zobrazené: 1965

Na ZŠ J. C. Hronského v Šali prišlo opätovne do školy 71 percent detí

Do Základnej školy Jozefa Cígera Hronského v Šali od 1. júna opätovne nastúpilo 204 detí, čo je 71 % z celkového počtu školákov z 1. až 5. ročníka základných škôl. Školy sa na celom území Slovenska celoplošne zatvorili od 16. marca na základe rozhodnutia ministra školstva ako súčasť prijatých preventívnych opatrení proti šíreniu koronavírusu.

,,Nastúpili všetci, ktorí chceli, nikoho sme neobmedzili," hovorí zástupkyňa školy Lucia Vrbišťanová. V predchádzajúcich dňoch prebehol medzi rodičmi školy prieskum o tom, či majú záujem dať svoje deti do školy. Škola ich tiež informovala prostredníctvom stránky, aplikácie EduPage či elektronickej pošty o tom, ako bude prebiehať výučba a príchod detí do a zo školy. ,,Máme 15 tried a desať skupín školského klubu detí. Žiadna trieda nebola delená na dve časti. Vzdelávanie si určujú samotní učitelia. Čo im najviac chýbalo pri dištančnom vzdelávaní, to si zvolia," uviedla. 

Základná škola sa niekoľko dní pred opätovným otvorením pripravovala na otvorenie. Príprava spočívala napríklad v dezinfekcii priestorov školy a tried či zabezpečovaní dezinfekčných prostriedkov pre osobnú hygienu. ,,Škola zabezpečila dezinfekciu, čistiace prostriedky, rúška a štíty pre zamestnancov, náhradné pre deti v prípade straty a teplomery. Jednorázové máme z časti Štátnych hmotných rezerv, sponzorsky sme získali štíty a prateľné rúška a čistiace prostriedky nám poskytla spoločnosť Duslo Šaľa. Zvyšok sme uhradili z vlastných prostriedkov," uviedla Vrbišťanová. 

Pokyny k otvoreniu školy a k organizácii vyučovania od 1. júna sú k dispozícii na oficiálnej stránke https://zskrsala.edupage.org

Text a foto: ZŠ J. C. Hronského v Šali