Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 13.12.2018 - 09:00  //  aktualizácia: 13.12.2018 - 09:27  //  zobrazené: 1823

Na Vianoce by nikto nemal byť sám

Aj takáto myšlienka odznela na predvianočnom posedení šalianskych členov Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Kyticu básní a najmä krásnych vianočných piesní im prišli odovzdať deti zo Speváckeho súboru Zoltána Mika, zo ZŠ Ľ. Štúra a ZŠ P. Pázmánya. Nejednému seniorovi sa tisli slzy do očí.

„Malé vianočné svetielka sa premenia na obrovský prúd svetla. A toto svetlo ako by chcelo vojsť do všetkých našich domov, zapáliť svetlo lásky a rozžiariť celý svet. Skúsme túto predstavu premeniť na realitu, pretože my, ľudia, môžeme láskou zmeniť svet. Aj dnes sa tu zišli nádherní ľudia, ktorí toto svetlo nosia v sebe,“ prihovoril sa predseda ZO Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Šali Alojz Ricker. Jeho slová hriali pri srdci členov združenia o to viac, že celá sála bola prezlečená do vianočného šatu, pri pódiu sa ligotal krásne vyzdobený vianočný strom a krátko pred príhovorom pána Rickera si seniori vypočuli nádherné melódie v podaní Speváckeho zboru Zoltána Mika. Na pódium sa nakoniec postavili aj šikovné dievčatá zo ZŠ P. Pázmánya. Jedna z nich spievala, druhá hrala na husliach. Zlatým klincom programu bolo vystúpenie malého dievčatka s husľami a prítomným priniesla aj melódie Tichej noci. Jej vstúpenie celkom spontánne obohatil klavírnym sprievodom Zoltán Miko. „Ďakujem vám, že ste zastavili na chvíľu čas. Otvorím dvere, za ktorými je ten svet tak uponáhľaný, ale tu sa človek cíti inak. Prajem vám šťastné a veselé, Bohom požehnané sviatky, aby sme sa mohli takto o rok stretnúť opäť,“ pozdravil dojatých seniorov aj viceprimátor Róbert Tölgyesi.

Stretnutie pokračovalo vo veselej nálade. Okrem domácich pochutín čakala na členov aj bohatá tombola a malá oslava jubilujúcich členov.

 

(ek)