Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 02.12.2016 - 11:20  //  aktualizácia: 02.12.2016 - 12:51  //  zobrazené: 2246

Na Novomeského ožila betónová plocha

Vďaka podpore mesta Šaľa a aktívnej dobrovoľníckej práci viacerých občanov tento rok ožila stará betónová plocha na ulici L. Novomeského v Šali. Myšlienka upraviť ju vznikla už skôr, tento zámer sa však podaril až tento rok, keď sa o myšlienku začali aktívne zaujímať obyvatelia žijúci na sídlisku.

Mesto Šaľa v lete 2016 podporilo iniciatívu týchto občanov, ktorí v rámci tzv. participatívneho rozpočtu žiadali o úpravu zanedbanej betónovej plochy. Za finančné prostriedky v sume 3000 eur bol na mieste položený nový asfalt. Projekt má názov „Trojkolkou bezpečne“. Je jedným z dvoch úspešných projektov, ktorému mesto pomohlo. V roku 2016 bol na tento účel vyčlenený rozpočet 5000 eur.

Cieľom skupiny občanov, ktorý projekt „Trojkolkou bezpečne“ vypracovali, bolo vdýchnuť nový život starej betónovej ploche. Ako bolo uvedené v projekte, zámerom nebolo vybudovať nové športovisko pod oknami bytových domov, ale práve vytvoriť plochu, ktorá bude slúžiť deťom na bicyklovanie, jazdenie na trojkolke, korčuliach, či písanie kriedou. Do celkových úprav títo občania vložili ďalších cca 2200 eur, ale predovšetkým niekoľko desiatok hodín dobrovoľníckej práce spojenej s čistením a ďalšími úpravami vznikajúcej obnovenej plochy (úprava nerovností, betónovanie, nanesenie gumy a iné). Veríme, že deti aj ich rodičia si nový priestor na hranie veľmi rýchlo obľúbia.  

 

foto: archív občanov

 

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • Betónová plocha pred úpravou
  • Plocha po úprave :)