Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 28.05.2016 - 14:38  //  aktualizácia: 28.05.2016 - 19:56  //  zobrazené: 5327

Na farme majú nové zvieratá

Farma Humanita je najmä pre deti...

S blížiacim sa Medzinárodným dňom detí vám chceme dať overený tip na voľnočasovú aktivitu. Ak je dobré počasie, príjemné chvíle s deťmi zažijete na neďalekej Detskej farme Humanita v Kráľovej nad Váhom. Tí, čo tam chodievate pravidelne, isto viete, že momentálne sú veľmi roztomilé a prítulné malé kozičky.

Veľkej obľube sa teší aj ťaviak Sultán, ktorého farma získala darom z cirkusu pred rokom. Sultán už nevládal vystupovať, tak svoj ťaví dôchodok strávi v spoločnosti poníkov,  koníkov a oslíkov.

V Humanite sú v teráriovej časti nové zvieratá. Vidieť možete madagaskarského chameleóna, leguána, varana, baziliška, štyri druhy hadov, agamy či rôzne ryby. Čoskoro budú návštevníci vidieť aj malé opičky - komby ušaté. Tak ak sa nudíte, vezmite mrkvičku alebo jabĺčka a vyberte sa na farmu. Po násype ste tam na bicykli za štvrťhodinku. Vaše deti budú mať radosť z kŕmenia zvierat a Vy z toho, že ich nemusíte odháňať od tabletov a herných konzol. Vstupné je dobrovoľné a za poplatok môžete dieťa posadiť aj na koňa. Kulisu vám urobia všadeprítomné pestrofarebné pávy.

Miro Demín

foto: autor a B.Beták,