Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 03.02.2017 - 14:44  //  aktualizácia: 04.02.2017 - 15:50  //  zobrazené: 2792

MsÚ v spolupráci s podnikateľom pomohli občanom v núdzi

Zamestnankyne sociálneho referátu Mestského úradu v Šali pomáhajú aj nad rámec svojich kompetencií. V týchto dňoch ich skontaktovala rodina s troma maloletými deťmi, druh a družka. Aj z dôvodu vážnych zdravotných problémov sa dostali do obtiažnej finančnej situácie. Nakoľko rodina nespĺňala podmienky na štátom poskytované príspevky (príspevky v hmotnej núdzi a podobne), pracovníčky Margaréta Zozuľáková a Iveta Kminiaková skontaktovali občianske združenie Šaľa - Tvoje mesto, s ktorým spolupracovali napríklad aj pri vianočnom Šalianskom anjelovi.

Občianskemu združeniu sa ozval majiteľ marketu "Maťove akcie", ktorý ponúkol obyvateľom v núdzi dôležité potraviny a hygienické potreby. V piatok 03. februára 2017 sa pracovníčka soiálneho referátu MsÚ stretla s občanmi žiadajúcimi o pomoc a spoločne sa zastavili v danom obchode. Majiteľ s kolegyňou umožnili občanom vziať si všetko, čo je potrebné - cestoviny, mlieko, cereálie, prací prostriedok, plienky pre najmenšie bábätko a do balíčku im pribalili aj niekoľko sladkostí a iných drobností, ktoré potešia predovšetkým deti.

Týmto ďakujeme "Marketu Maťove akcie" za významnú pomoc a krásny čin, ktorý si občania nesmierne vážia. Rovnako ďakujeme aj ostatným občanom, ktorí nas skontaktovali, za ochotu pomôcť tejto rodinke.

(alx)

 

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/