Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 16.04.2019 - 09:01  //  aktualizácia: 16.04.2019 - 09:38  //  zobrazené: 1920

Moderné učebne pre žiakov

V týchto dňoch je na viacerých základných školách v meste rušno. Prebieha modernizácia odborných a jazykových učební v piatich základných školách. Mesto aj na tento projekt získalo nenávratný finančný príspevok EÚ.

Na ZŠ Hollého kráčajú s dobou, najmä čo sa týka vybavenia učebne informačných a komunikačných technológií. Žiaci sa môžu tešiť napríklad na nové a moderné notebooky vrátane softvérového príslušenstva. Okrem IKT učebne sa dočkajú aj modernizácie dvoch jazykových učební. Vďaka projektu financovanému zo zdrojov EÚ sa podarilo nakúpiť do jazykových učební nový nábytok a výpočtovú techniku a zariadenia, napríklad aj slúchadlá. Vo všetkých troch miestnostiach sú nainštalované aj nové interaktívne tabule.

Žiaci na ZŠ Ľ. Štúra zas budú mať podstatne lepšie podmienky na získavanie nových vedomostí a skúseností z oblasti biochémie a polytechniky. „Cieľom je tiež vytvoriť podmienky pre znovuobjavenie chémie pre deti v meste s tradíciou chemického priemyslu a tradíciou stredného školstva v oblasti chémie,“ píše sa v projekte. V učebni polytechniky sa dokonca podarí vymeniť aj staré okná za nové.

Milovníci fyziky sa majú na čo tešiť na troch základných školách – na ŽS s MŠ J. Murgaša a ZŠ s MŠ P. Okrem nákupu didaktických pomôcok sa vynovia aj samotné priestory učební. Na ZŠ J. C. Hronského pribudne okrem učebne fyziky a jazyková učebňa.

Mesto na modernizáciu všetkých učební získalo nenávratný finančný príspevok vo výške približne 340-tisíc eur. Všetky práce by mali byť ukončené do začiatku ďalšieho školského roka, do septembra 2019.

 

Tento projekt je spolufinancovaný z Európskej únie

vo výške 85 % z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.

 

(ek)