Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 23.07.2019 - 09:59  //  aktualizácia: 23.07.2019 - 10:02  //  zobrazené: 1467

Mládežnícky parlament mesta Šaľa opäť v akcii

Mládežnícky parlament mesta Šaľa bol vytvorený mládežou a je určený pre mládež. Pod pojmom mládež sa rozumejú ľudia vo vekovej kategórií od 0 do 30 rokov. Táto skupinka mladých ľudí sa zameriava na organizovanie akcií v našom meste, predovšetkým hudobných a športových aktivít. Súčasným predsedom mládežníckeho parlamentu mesta Šaľa je Tomáš Benkovič.

Túto sobotu 27. júla 2019 si pre nás pripravili zaujímavý program. Stačí oprášiť Váš dvojkolesový tátoš a hor sa na CYKLO TOURK Šaľa 2019. Ide o prvý ročník Memorial Ridu – Zober cajgel a zajazdi si. Celá akcia bude pozostávať z troch častí.

Prvou časťou je pretek. Je určený predovšetkým pre mladých, ktorí si radi pomerajú svoje sily s rovesníkmi. Trasa preteku povedie od Billy, kde sa všetci stretneme, po násype cez Kráľovú nad Váhom, okolo priehrady až po betónovú búdku, pri ktorej donedávna končila asfaltová cesta. Registrácia a samotné stretnutie je stanovené na 8:30, začiatok preteku je o 9:00. Všetkých, ktorí majú záujem zúčastniť sa na preteku prosíme, aby sa nám ozvali dopredu (na email, fb stránku, na instagrame), aby sme vedeli približný počet účastníkov preteku. 
 

Druhou časťou je “Memorial ride”. Je určený pre širokú verejnosť, ľudí všetkých vekových kategórií. Trasa je obdobná ako pri preteku. Opäť sa stretneme pri Bille, na trávnatej ploche pri workout-ovom ihrisku okolo 9:00-9:30.

Spoločne prejdeme celú trasu primeraným tempom, zašportujeme si a spravíme niečo pre seba a svoje zdravie. 
 

Treťou a záverečnou časťou je veľký okruh okolo priehrady cez šintavský diaľničný most do Šoporne, odtiaľ do Veči a do Šale. Táto trasa je určená pre labužníkov a najodvážnejších vytrvalcov. Štart tejto časti je predpokladaný cca 2 hodinky od štartu Memoriál Ridu, keďže tretia časť začína v cieli prvých dvoch častí. O priebehu budeme samozrejme informovať. 
Môžete sa tešiť na občerstvovačky, ktoré Vás budú čakať na pravidelných úsekoch. Občerstvenie bude v podobe čerstvého ovocia a zeleniny, ktoré poteší každého a dodá potrebnú energiu. Taktiež vylosujeme pár účastníkov, ktorí získajú ceny od našich sponzorov.

Nezabudnite samozrejme na bezpečnosť a ochranné prvky. Tešíme sa na každého jedného športovca a milovníka cyklistiky.

 

 

(DH, Mládežnícky parlament mesta Šaľa)