Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 15.06.2017 - 12:47  //  aktualizácia: 15.06.2017 - 14:16  //  zobrazené: 2097

Mládež v Európe

V uplynulých dňoch sa v priestoroch MsÚ v Šali uskutočnilo pracovné stretnutie tridsiatich zástupcov mestských ZŠ, CVČ Tip-Top, ZUŠ, MsP, niektorých OZ a zástupcov rodičov s riaditeľom ICSRA – Islandic Centre for Social Resaerch and Analysis v Islande Jónom Sigfússonom a prezidentkou IOGT Inernational Kristínou Šperkovou zo Švédska. Hlavnou témou stretnutia bol výsledok prieskumu, ktorý sa uskutočnil koncom minulého roka 2016 v šalianskych základných školách v súvislosti s budúcim medzinárodným projektom „Mládež v Európe“. Projekt je prioritne zameraný na skvalitňovanie života mladých ľudí a vytváranie optimálnych podmienok pre využívanie ich voľného času v meste Šaľa.

Pracovné stretnutie otvoril primátor mesta Mgr. Jozef Belický. Vo svojom príhovore vyslovil plnú podporu myšlienkam tohto významného pilotného projektu na Slovensku a prisľúbil aktívnu pomoc. Zdôraznil jeho zameranie na podporu zdravého, plnohodnotného a zmysluplného života v meste, jeho komunitný charakter.

Chvályhodné je, že zástupcovia jednotlivých zapojených inštitúcií pochopili zásadný význam obsahu projektu „Mládež v Európe“ a vyslovili plné nasadenie aj s tým, že sa jedná o systematickú prácu na dlhé obdobie.

Výsledky analýzy prieskumu potvrdili problematické oblasti v živote našej mládeže (závislosti, drogy, alkohol, fajčenie, agresivita ap.), ktoré sú ale silnou motiváciou účastníkov k razantnému riešeniu tejto problematiky. Rozdelili sa úlohy pre najbližšie obdobie a stanovil sa termín verejnej prezentácie „Mládež v Európe“. Verejná konferencia sa uskutoční dňa 14. septembra 2017 v kongresovej sále MsÚ v Šali za pozvania širokej verejnosti a množstva známych ľudí z odborného, politického, kultúrneho i podnikateľského sektoru – ľudí, ktorým záleží na tom, aby život v komunite bol pre mládež i ostatných bezpečný, zaujímavý a zmysluplný.

(Marián Šperka, Gabriela Lacková)

V prípade záujmu Vám do prílohy prikladáme aj príslušný dotazník, po vyplnení ho odošlite Spoločnému školskému úradu Šaľa na e-mail velazquezova@sala.sk.
 

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • Riaditeľ ICSRA – Islandic Centre for Social Resaerch and Analysis v Islande Jón Sigfússon
  • Prezidentka IOGT Inernational Kristína Šperková a riaditeľ ICSRA – Islandic Centre for Social Resaerch and Analysis v Islande Jón Sigfússon

Prílohy

Dotazník Mládež v Európe

(docx - 16.56 kB)