Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 25.03.2019 - 11:59  //  aktualizácia: 25.03.2019 - 12:02  //  zobrazené: 1206

Miniovečke sa narodilo mláďatko

Babičkin dvor sa pred pár dňami rozrástol! Našej Quessantskej miniovečke sa narodilo mláďatko. To však nie je všetko. V najbližšom čase čakáme do rodinky v nemocničnom parku ďalší prírastok – ďalšiu miniovečku alebo barančeka.

Malá čierna ovečka prišla na svet v piatok, 22. marca. Motajúcimi sa nožičkami a nepatrnými krokmi sa už pohybuje vo výbehu. Rozkošné mláďa môžete vidieť neustále v pätách svojej maminy. Ochrannú „ruku“ nad ňou ale drží aj ocino, baranček. Nesmelá malá ovečka dostala meno po svojich starostlivých chovateľoch, volá sa Robka. „Bruško niekoľko dňovej malej ovečky, ktorá sa veľkosťou podobá na mačičku, je ešte veľmi citlivé. Dôrazne preto prosíme verejnosť, aby v žiadnom prípade zvieratá nekŕmili. Môže im to, ale najmä mláďatku, ublížiť,“ upozornila Gabriela Braníková z referátu životného prostredia. Mesto bude riešiť prihlásenie mláďaťa, ktoré je potrebné uskutočniť o pol roka.

Tri miniovečky sa nasťahovali do nášho Babičkinho dvora pred rokom – Šaľanom sa vtedy stal jeden baranček a dve ovečky. Zdá sa, že barančekovi sa zapáčili obe ovečky, druhé mláďa totiž očakávame aj od druhej ovečky.

Rozrástol sa aj výbeh s morkami. Ešte v septembri minulého roka sa vyliahla malé morky, ktorým sme počas zimy zabezpečili „teplo domova“ v uzavretom priestore a v týchto dňoch sme ich mohli presťahovať do ich voliéry.

 

(ek)