Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 06.04.2021 - 10:29  //  aktualizácia: 06.04.2021 - 10:32  //  zobrazené: 1979

Micro:bit – programovanie hravou formou

Naša škola v rámci Grantovej výzvy ENTER pre školy 2020 – Digitálna generácia získala sadu micro:bitov. Projekt podporil Nadačný fond Telekom pri Nadácii Pontis.

BBC micro:bit je programovateľný minipočítač, ku ktorému vieme pripojiť LED pásiky a mnohé ďalšie zariadenia. Vďaka micro:bitu sa hodiny informatiky stávajú hrou. Môžeme si naprogramovať napr. počítadlo ľudí, elektronickú hraciu kocku, krokomer... jednoducho, čo Vám len napadne, možností je neúrekom!

Pracujeme v online prostredí MakeCode, v ktorom si vytvorený program testujeme v simulátore a následne sťahujeme do micro:bitu. Keďže nevieme pracovať spolu na online hodinách v reálnej triede, ani to nás nezaskočí a pracujeme v prostredí virtuálnej triedy, v ktorej pani učiteľka vidí vytvorený program každého žiaka.

Základmi robotiky sa taktiež zaoberáme na hodinách techniky. Učíme sa pracovať s Dobotom, čo je robotické rameno s množstvom funkcií. Môžeme ním napríklad programovo kresliť perom, uchytiť a manipulovať s predmetmi pomocou zveráka a mnoho iného.

Jednoducho – programovanie nás baví.

ZŠ Ľ. Štúra v Šali

  • ZS Ludovita Stura, Pionierska 4