Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 24.03.2016 - 12:26  //  aktualizácia: 24.03.2016 - 12:28  //  zobrazené: 799

Mesto získalo financie na nové okná a opravu strechy ZŠ Hollého

Základná škola na sídlisku vo Veči sa môže tešiť na realizáciu troch dôležitých investícií. Mestu sa podarilo získať financie na okná a na opravu strechy. V spolupráci s vodármi chce mesto opraviť aj cestu vedúcu ku škole.
 
 
Na výmenu okien požiadalo mesto o dotáciu z Environmentálne fondu. Žiadosť mesta schválil minister životného prostredia. Tomuto zámeru tak odklepli 129-tisíc eur. Dotácia však nepokrýva celý rozsah investície na výmenu všetkých okien. Poslanci mesta odsúhlasili spolufinancovanie vo výške 121-tisíc eur, pretože celkové predpokladané náklady sú vo výške približne 250-tisíc eur. Začiatok prác bude závisieť od výsledku verejného obstarávania a následne od ďalších faktorov. Cieľom bude čo najmenej obmedzovať vyučovací proces.
 
 
Čo nevidieť sa však na ZŠ Hollého objavia pracovníci – ich úlohou ale bude oprava strechy na pavilóne B, ktorá je v nevyhovujúcom stave. Mesto požiadalo o financie zo štátneho rozpočtu z Ministerstva školstva SR na havárie. Ministerstvo odobrilo takmer 35-tisíc eur. Práce s novou hydroizolačnou vrstvou na streche pavilónu B by sa mali začať začiatkom apríla. Ak pôjde všetko podľa plánu, dokončené by mali byť za mesiac.
 
 
Cieľom mesta je opraviť aj prepad na prístupovej ceste ku škole – opravu chce mesto realizovať v spolupráci s vodármi. Prepad totiž súvisí s problémami s kanalizačnou sústavou.