Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 30.04.2020 - 08:57  //  aktualizácia: 30.04.2020 - 09:01  //  zobrazené: 1288

Mesto zabezpečilo ďalšie nové teplomery

Okrem nosenia rúšok a častejšieho používania dezinfekčných prostriedkov sa súčasťou našich životov stalo aj častejšie meranie teploty. Za posledné týždne ste sa mohli stretnúť s tým, že Vám pri návšteve Mestského úradu v Šali odmeral príslušník mestskej polície teplotu. Teplota sa pravidelne meria aj v Domove dôchodcov v Šali.

V týchto dňoch mesto zabezpečilo ďalšie nové teplomery. Jeden ostal na mestskom úrade, keďže okrem návštevníkov úradu sa teplota každý deň meria i samotným zamestnancom. Ďalší teplomer poputoval do Domova dôchodcov v Šali, kde sa teplota taktiež pravidelne meria zamestnancom domova aj klientom. Teplomer dostali aj mestskí policajti. Ide o infračervené bezkontaktné teplomery.

Pre našich seniorov Domova dôchodcov sú tieto týždne veľmi ťažké, keďže ich na základe opatrení nemôže navštíviť blízka rodina, priatelia, či známi. Seniori však boli oboznámení s celou situáciou, nosia rúška a stravujú sa na izbách. ,,Pri dodržiavaní opatrenia dvojmetrovej vzdialenosti stolov, pri ktorom môže sedieť iba jeden klient, nie je možné takýmto spôsobom poskytnúť stravu 80 klientom. Tak sme zaviedli stravovanie na izbách,“ hovorí riaditeľka Domova dôchodcov v Šali Janka Hušvétyová. Počas trvania opatrení nový klient do Domova dôchodcov nebol prijatý a klient, ktorý sa vráti po hospitalizácii z nemocnice je umiestnený do dvojtýždňovej karantény.

Naši seniori sú najzraniteľnejšou skupinou občanov a preto naďalej robíme všetko preto, aby sme ich čo najviac chránili. Seniori, vydržte to. Spoločne to zvládneme.

(DH)