Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 17.05.2018 - 15:56  //  aktualizácia: 17.05.2018 - 16:03  //  zobrazené: 3585

Malá-milá návšteva u našich policajtov

„Viju-viju, tam ide viju-viju!“ Kričí malá Sofia a uteká k oknu, aby lepšie videla svoje obľúbené auto v akcii. Fanúšička policajtov z Veče prežila v stredu veľký deň. Mala špeciálne rande so šalianskymi mestskými policajtmi.

Milujúci otecko malej Sofinky, Michal Petro, sa na nás obrátil s otázkou, či nebudú mať mestskí policajti deň otvorených dverí. Ich dcérka totiž doslova miluje strážcov zákona a všetko, čo s nimi súvisí. Náčelník mestskej polície Peter Krokavec potvrdil, že hoci otvorené dvere chystajú, milú záujemkyňu nenechajú čakať. „Je to vždy pozitívne, keď sa niekto zaujíma o vašu činnosť. Jedine dobre odvedená práca sa dá odprezentovať pozitívne, takže je to pre nás motivujúce a zaväzujúce,“ opisuje svoje pocity náčelník Peter Krokavec, ktorý po pracovnom čase čakal malú návštevu už vo dverách. Prišla samozrejme s maminou a ocinom, netrvalo však dlho a o pár minút už chodila "za ručičky" s mestskými policajtmi.

Dva a pol ročné dievčatko sa pár minút ešte oťukávalo, osmelila sa po obdržaní prvého darčeku od „ujov policajtov“. Dostala reflexný pás a balóny so znakom mestskej polície. To najväčšie prekvapenie však prišlo až potom. Dievčatko dostalo možnosť prezrieť si všetky doterajšie uniformy našich strážcov. Spolu s rodičmi nahliadla aj do chránenej dielne, odkiaľ zamestnanci strážia poriadok v meste vďaka kamerovému systému. Čerešničkou na torte však bolo, keď si Sofinka mohla sadnúť do policajného auta a previezť sa v ňom. Pred jej očami zapol príslušník mestskej polície Ján Komjáthy výstražné zvukové a svetelné zariadenie, podľa jej slovníku „húkačky“.

Veríme, že tento zážitok sa vryje do pamäte malej Sofii ako pozitívny a v škôlke o ňom bude s nadšením rozprávať aj ostatným. Ostatní jej nebudú musieť závidieť. Už na jeseň sa chystajú naši páni zorganizovať deň otvorených dverí.

 

(ek)