Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 12.11.2018 - 13:08  //  aktualizácia: 14.11.2018 - 13:26  //  zobrazené: 2162

Malá galéria v priestoroch vynoveného úradu

Počas návštevy vynovených priestorov šalianskej radnice budete mať pocit, že sa prechádzate v „minigalérii“. Na poschodiach, po chodbách radnice budú mať vystavené diela umelci, ktorí sa združujú v šalianskom klube Terra Wag Šaľa.

V klientskom centre na prízemí si budú vedieť ľudia vybaviť mnoho úradníckych záležitostí. Ak sa však vyberiete na poschodia, nebudete sa musieť pozerať len na biele steny chodieb. Vašu návštevu spestrí zážitok z umeleckých diel. Po chodbách a na schodisku budú na stenách umiestnené diela, zväčša šalianskych umelcov. Diela sa budú v pravidelných intervaloch meniť, veď naši tvoriví umelci sa majú čím pochváliť.

Prečítajte si zaujímavé informácie o klube Terra Wag Šaľa od Márie Liškovej.

 

Zoznámte sa s klubom výtvarníkov „Terra WAG Šaľa“              

Klub výtvarníkov Terra WAG vznikol v roku 2008. „Otcom“ myšlienky založiť klub miestnych amatérskych umelcov bol šaliansky výtvarník, pán Imrich Šmida.  

V súčasnosti klub združuje viac, ako  30 kreatívnych ľudí z okolia Šale, Galanty a Západného Slovenska. V ich tvorbe sa objavujú rôzne výtvarné techniky ako sú maľba, grafika, keramika, patch work, drevorezba, paličkovanie, maľovanie na hodváb ale aj iné výtvarné techniky. 

Členovia klubu sa okrem vlastnej tvorivej činnosti stretávajú pravidelne, raz mesačne, v kultúrnom stredisku Večierka a vymieňajú si svoje skúsenosti a poznatky a sú nápomocní pri organizovaní rôznych výstav. Súčasťou klubovej činnosti sú aj tvorivé výtvarné workshopy ako aj dni maľovania v prírode  určené pre všetky vekové skupiny.

Svoje diela prezentujú na výstavách v Šali, mimo mesta a niektorí aj v zahraničí. So svojimi dielami sa zúčastňujú aj  na súťažných výstavách ako je napr. Region art v Nitre organizované Krajským osvetovým strediskom.

Kreativitou obohacujú kultúrne podujatia v meste aj mimo neho a ich diela sa nachádzajú v mnohých súkromných zbierkach na Slovensku ale aj v zahraničí.

Členovia klubu sú vďační, že  dostali priestor vo vynovenej budove mestského úradu a môžu širokej verejnosti prezentovať

 

Výber z diel výtvarníkov združenia Terra Wag“.

Vystavujúci autori:

František Celeng                            

Gabriela Kodadová                        

Edita Haládiková                   

Mária Lišková

Ema Mazik

Miroslav Schindler

Imrich Šmida

Gabriel Szentiványi

František Tóth

Irena Vozáková

Vystavené diela sú vyjadrením úprimnosti a radosti, ktorá obohacuje nielen samotných  autorov. Tak ako sa pri ich tvorbe prebúdzajú duše autorov, tak ich posúvajú zrkadlením ďalej.

 

 

(ek, Mária Lišková)

 

 

  • ilustračné foto
  • ilustračné foto
  • ilustračné foto
  • ilustračné foto