Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 01.05.2017 - 12:58  //  aktualizácia: 01.05.2017 - 16:00  //  zobrazené: 3265

Máj už stojí, v plnom prúde je Multifest

Šaliansky amfitáter je práve dejiskom obľúbeného hudobno-tanečného "Multifestu", ktorý je súčasťou prvomájových osláv. Tie začali včerajším dňom, kedy sa v mestskej časti vztýčil krásny a vysoký tradičný máj a dnešným dňom pokračujú v Centrálnej mestskej zóne pri šalianskom amfiteátri.

Tradičné stavania mája v Pribinom parku vo Veči nám spríjemnilo nielen pekné slnečné počasie, ale aj vystúpenia detí zo Základnej školy na Bernolákovej ulici. Detičky boli nadšené vystúpením v krojoch a ich radosť sa preniesla aj na divákov. Nasledovalo chytľavé vystúpenie Speváckeho zboru Večania a po ňom sa všetci deti zo Základnej školy aj z tanečného klubu Jumping ujali ozdobovania mája. Úloha prítomných mestských policajtov a hasičov nebola jednoduchá, máj ale bez väčších problém vztýčili za veľkého potlesku a zvuku sirén. Detičky si utekali prezrieť policajné a hasičské vozidlá a program pokračoval skupinovými aj sólo vystúpeniami talentovaných detí z TK Jumping. Prítomným predstavili aj svoje vystúpenie "Autobus", ktorým nás budú reprezentovať na majstrovstvách Slovenska. Všetci zúčastnení si mohli pochutnať aj na vynikajúcom hasičskom guláši.

Počasie nám našťastie praje aj dnes a v Šali je už v plnom prúde tradičný Multifest. Začal sa vystúpením mažoretiek a po slávnostnom otvorení viceprimátorkou Šale sa predstavili deti z Destského folklórneho súboru Šaľanček. Danica Lehocká pripomenula každému slovenské tradície späté s májovými oslavami a stavaním mája pred domy dievčat. Program pokračuje až do deviatej hodiny večer, preto neváhajte a príďte si spríjemniť dnešný deň. Pripravené je pre Vás samozrejme aj občerstvenie.

A ako povedala viceprimátorka včera vo Veči, nechajme si všetci do svojich sŕd vstúpiť kúzelnú májovú lásku.

(alx)