Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.07.2019 - 09:37  //  aktualizácia: 22.07.2019 - 09:43  //  zobrazené: 961

Ľudia bez domova brigádujú

V Šali sa do veľkého upratovania futbalového štadióna pustili klienti Krízového centra. Pod vedením šalianskeho poslanca Petra Gomboša, sa tak ľudia bez domova opäť pustili do brigády. Na futbalovom štadióne trhali burinu, zametali tribúnu, či umývali futbalové bránky. Aj takýmto spôsobom sa futbalový klub pripravuje na dôležitý zápas, ktorý sa uskutoční už začiatkom augusta. ,,Chceme sa pripraviť na prvý majstrovský zápas dôstojne, lebo bude to derby medzi Šaľou a Galantou,“ uviedol manažér FK Slovan Duslo Šaľa Ladislav Jaroš.

V uplynulom týždni sa klienti Krízového centra takýmto spôsobom snažili pomôcť i šalianskym školám. Na ZŠ s MŠ J. Murgaša pomáhali sťahovať nábytok, rozmiestňovať lavice a likvidovať nepotrebný nábytok. Na ZŠ J. C. Hronského pomáhali taktiež s nábytkom. Práve do tejto školy sa počas letných prázdnin plánujú ešte vrátiť a pomáhať.

V Krízovom centre v Šali pravidelne prespáva okolo 30 klientov. Niektorí z nich sú riadne zamestnaní, iní majú zdravotné ťažkosti, ktoré im neumožňujú sa zapojiť do podobných brigád. Malá odmena za brigádu ich samozrejme neminie. ,,Pripravíme im nejaké občerstvenie, aby sa cítili trošku medzi nami lepšie,“ doplnil manažér FK Slovan Duslo Šaľa Ladislav Jaroš.

,,Je tu pár klientov, ktorí by na futbalový štadión mohli chodiť, nielen na aktivačné práce, ale možno aj formou nejakej dohody,“ uviedol poslanec MsZ v Šali Peter Gomboš. Ľudom bez domova sa aj takýmito brigádami otvárajú rôzne dvere do zamestnania. Ako povedal poslanec Peter Gomboš, stačí len chcieť.

 

(DH)