Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 07.11.2018 - 15:05  //  aktualizácia: 07.11.2018 - 15:20  //  zobrazené: 1209

Lúčili sa s volebným obdobím 2014-2018

Posledné pracovné zasadnutie mestského zastupiteľstva sa nieslo aj v slávnostnej atmosfére. Primátor sa všetkým 21 súčasným poslancom poďakoval za čestne odvedenú prácu vo volebnom období 2014-2018. V kongresovej sále vynoveného úradu si prevzali ďakovný list.

„Nie vždy sme boli všetci za jedno, ale ani nemusíme byť. Najpodstatnejšie je, že sme sa zjednotili v hlavných cieľoch. Prvým cieľom bolo a je, že sme všetci chceli, aby bolo dobre, lepšie v tomto meste. Potom sa ľahko hľadali tie najlepšie riešenia. Mnohí z vás sa osobne vložili do menších diel, ktoré možno nesvietia ako mestský úrad na námestí, ale zlepšili náš každodenný život,“ prihováral sa primátor poslancom po závere posledného pracovného zasadnutia. Primátor vyzdvihol množstvo drobných aktivít každého jedného poslanca, ktorí vložili kus seba do toho, aby bol život v meste lepší. Či už išlo o kultúrnu, športovú či inú oblasť. Oceňuje, že všetkým išlo o dobro veci, čo bolo podľa jeho slov cítiť aj v atmosfére v zastupiteľstve počas štyroch rokov. Konštruktívnu a férovú spoluprácu ocenili aj viacerí poslanci, dlhoroční miestni politici Július Morávek a Jozef Varsányi sa vyjadrili, že je pre nich cťou pracovať so súčasným primátorom Jozefom Belickým. „Pán primátor je človek, ktorí žije samosprávou, problémami obyčajných ľudí, s ktorými sa denne stretávame. Nie je mu ľahostajný ani jeden ľudský osud. Snaží sa vždy s pevnou vôľou žiť pre toto mesto. Tieto štyri roky sa stali obrodou pre Šaľa. Ďakujem ti aj v mene občanov, ktorí v tomto meste žijú,“ prihovoril sa poslanec Morávek.

Primátor zdôraznil aj prácu zamestnancov úradu. „Tých projektov sa rozbehlo toľko, že robili vo dne v noci, aby sme boli úspešní. Pretože neúspech mesta pokladali za svoj vlastný,“ povedal. Vyzdvihol aj zlepšenie komunikácie a spolupráce s predstaviteľmi štátnej správy a s miestnymi podnikateľmi. „Veď aj rozvoj bývania, výstavba bytov, vytváranie pracovných miest - to sú všetko naše benefity, nás všetkých, nie len podnikateľa,“ hodnotil primátor.

V sobotných komunálnych voľbách sa o hlasy voličov budú uchádzať 18-ti zo súčasných 21 poslancov. „Tím, ktorí kandidujete, z čistého srdca želám úspech. Verím, že ak nie všetci, drvivá väčšina z vás sa do tohto zastupiteľstva vráti a prežijeme spolu ďalšie štyri roky ťažkej práce,“ uzavrel primátor.

 

(ek)