Domov   >  Kino
publikované: 25.11.2019 - 08:46  //  aktualizácia: 25.11.2019 - 14:20  //  zobrazené: 2559

Last Christmas a iné filmové novinky

MALÁ RÍŠA
27. 11. 2019 - 20:00

Nová slovenská romantická dráma s medzinárodným hereckým obsadením.
Mladá Eva pracuje v továrni arogantného zbohatlíka Bara, aby sa uživila, kým sa jej manžel vráti z vojny. Ten jedného dňa dezertuje a vracia sa domov s nádejou, že všetko bude tak, ako predtým. Do dediny však nečakane prichádza aj záhadná Cat, ktorá pozná jeho minulosť a pre vlastné prežitie je schopná urobiť skutočne všetko.
Trailer k filmu:

 

VLASTNÍCI
28. 11. 2019 - 20:00

Komédia pre tých, čo to nezažili. Dráma pre tých, ktorí tým žijú.
Mnohí majitelia bytov to poznajú z vlastnej skúsenosti. Hrdinami filmu Vlastníci sú totiž práve majitelia. Majitelia bytov v staršom činžovom dome, ktorí sedia na domovej schôdzi a pokúšajú sa o nemožné. Vyriešiť vo vzájomnej zhode problémy týkajúce sa správy ich domu…Sú medzi nimi rojkovia jednajúci v prospech celku, vypočítaví prospechári či rafinovaní manipulátori, ale aj ľudia stratení v pocitoch vlastnej bezvýznamnosti. A títo všetci sa musia nakoniec dohodnúť. Pani Záhradková /Tereza Ramba/ s manželom /Vojta Kotek/ romanticky túžia spoločnými silami dom zachrániť a novomanželia Bernáškovci /Jiří Černý, Mária Sawa/ sa nadšene k nápadu pripájajú. Pani Roubíčková /Klára Melíšková/ pedantne priebeh schôdze kontroluje a zaznamenáva, pani Horvátová /Dagmar Havlová/ všetko iniciatívne komentuje. Naivný pán Švec /David Novotný/ na schôdzi zastupuje svoju mamičku. Pani Procházková /Pavla Tomicová/, zastupovaná pánom Novákom /Ondřej Malý/, hľadá spôsoby ako by svoj majetok zveľadila a pán Nitriansky /Andrej Polák/ zase veľmi túži po podkroví. Pan Kubát /Jiří Lábus/ dôsledne sabotuje každé rozhodnutie a v úzadí číhajú ešte bratia Čermákovci /Kryštof Hádek a Stanislav Majer/. Len starý pán profesor Sokol /Ladislav Trojan/ zatiaľ mlčí…. Jiří Havelka sa inšpiroval vlastnými zážitkami z domových schôdzí vlastníkov bytov a divákom odkazuje: „Môj film je komédia. A myslím, že pre všetky vekové kategórie a pre voličov všetkých politických strán. Snáď je tam celé dnešné spektrum. Ideálne by teda bolo v kine sa zabaviť a dúfať, že „peklo sú tí druhí“."
Trailer k filmu:

 

LE MANS ´66
29. 11. 2019 - 20:00

Strhujúci príbeh o tom, ako konštruktér aut Carroll Shelby a britský pilot Ken Miles postavia pre automobilku Ford revolučné závodné auto, aby mohli zvíťaziť nad Enzom Ferrarim v závode 24 Le Mans v roku 1966. Držiteľ Oscara Matt Damon a Christian Bale vo filme Na plný plyn, ktorý je inšpirovaný skutočným príbehom.
Trailer k filmu:

 

ĽADOVÉ KRÁĽOVSTVO 2 
30. 11. 2019 - 16:00

Elsa, Anna, Olaf, Kristoff a Sven v dlhoočakávanom pokračovaní úspešnej animovanej komédie štúdia Disney. Prečo sa Elsa narodila s magickými schopnosťami? Odpoveď na túto otázku ju láka, zároveň však ohrozuje jej kráľovstvo. Spolu s Annou, Kristoffom, Olafom a Svenom sa vydávajú na pozoruhodnú a nebezpečnú cestu. Vo filme Ľadové kráľovstvo sa Elza obávala, či jej schopnosti nie sú pre svet príliš mocné a nebezpečné. V Ľadovom kráľovstve 2 musí dúfať, že sú dostatočné...
Trailer k filmu:

 

LAST CHRISTMAS
30. 11. 2019 - 18:00


Hviezda z filmu Hry o tróny Emilia Clarke žiari, zabáva a dojíma v romantickej vianočnej komédií Last Christmas. V jej príbehu sa dokonale spája autorský talent herečky a oscarovej scenáristky Emmy Thompson s nadčasovými skladbami Georga Michaela. Keby hľadala Bridget Jonesová väščiu smoliarku než je ona sama, s Kate /Emilia Clarke/ by trafila klinec rovno po hlavičke. To dievča síce vyzerá ako roztopašný čertík, v skutočnosti však priťahuje problémy všetkého druhu – nerozumie si s vlastnou rodinou, nevyzná sa sama v sebe, nevie si nájsť normálneho chlapa a navyše pracuje v obchode s vianočnými dekoráciami. Oblieka si škriatkovský kostým, cinká rolničkou a v hlave sa jej stále točí vianočný hit Georga Michaela Last Christmas. A hoci pred rokom pri komplikovanej operácií balansovala na hrane života a smrti, druhú šancu vôbec nevyužíva tak, ako by sa očakávalo. Okázalo na všetko kašle a vyberá si v živote vždy tú najjednoduchšiu cestu. Všetko sa ale zmení, keď spozná záhadného mladíka, ktorý sa jej stále častejšie pletie nielen do cesty, ale aj do života. A hoci Kate neplánuje nič meniť, pod vplyvom tohto chlapca a magických svetiel vianočného Londýna, sa aj jej predčasne zatvrdené srdce začne pomaličky roztápať. Od čias takých vianočných hitov ako Láska nebeská či Prázdniny tu asi nebol romantický film viac spojený s obdobím svetielok, darčekov a vianočného punču ako práve film Last Christmas. Emma Thompson oprášila dávny nápad svojho priateľa Georga Michaela a napísala scenár na motív jeho večnej vianočnej klasiky Last Christmas. Je možné natočiť film podľa jednej pesničky? Vôbec o tom nepochybujte! Ak máte doma Oscara za najlepší scenár /Rozum a cit/ a na konte veleúspešné Dieťa Bridget Jonesovej, nemáte sa čoho báť. „Nejde o povrchnú romantickú komédiu, ale o chytrý film s vážnymi podtónmi a silnými emóciami. Pôvodne som vianočnú romantiku vôbec nakrúcať nechcel, tento nápad sa však nedal odmietnuť,“ hovorí režisér Paul Feig.
Trailer k filmu:

 

APPKA
30. 11. 2019 - 20:00

Chcel by si vedieť kedy zomrieš?
Partia kamarátov si zo zvedavosti nainštaluje novú appku, ktorá vie vypočítať, koľko času vám ostáva do smrti. Sranda končí keď ľudia okolo, ktorým v appke ostávalo pár dní života, začnú skutočne náhle umierať.
Trailer k filmu

 

VALHALA: RÍŠA BOHOV
1. 12. 2019 - 20:00

Výpravné fantasy založené na severských bájach a mýtoch o Valhale, kam za sprievodu valkýr prichádzajú padlí bojovníci. Odin, Thor, Loki a ďalší bohovia z Valhaly sa musia postaviť svojmu osudu a odvrátiť Ragnarok – svoj zánik a koniec celého sveta. Zo zajatia sa totiž oslobodil obrovský vlk Fenrir a bohom hrozí úplne posledná bitka s odvekým nepriateľom, s divokými obrami. Svoju úlohu v ich boji zohrajú aj dve deti, ktoré si zo sveta ľudí priviedol Thor ako svojich sluhov. Po pestrofarebnom spracovaní od Marvela prinášajú pohľad na severské báje samotní severania, a to v realistickejšom, drsnejšom a temnejšom vikingskom štýle.
Trailer k filmu:

Viac informácií o programe a vstupenkách na http://www.kino.sala.sk.
Tešíme sa na vás!