Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 18.02.2020 - 10:59  //  aktualizácia: 18.02.2020 - 16:37  //  zobrazené: 2435

Láska nikdy nezanikne, zaznelo na treťom rodinnom plese v Šali

Spoločenstvo radosti a lásky vytvorilo okolo stosedemdesiat ľudí, ktorí prišli počas Národného týždňa manželstva - na Valentína - do Kultúrneho domu v Šali. Prijali pozvanie mladých eRkárov, ktorí zorganizovali tretí ročník Rodinného plesu. Niesol sa v znamení biblického verša z Prvého listu Korinťanom, ktorý predstavuje jednu z najcitovanejších častí Biblie - Hymnus na lásku, Láska nikdy nezanikne.

,,Rodinný ples je priestor pre rodiny, aby mohli spolu prežiť radostný čas, zároveň aj spolu s inými rodinami. V duchu hlavnej myšlienky sme chceli vyzdvihnúť krásu pravej lásky, ktorú odzrkadľujú aj naše rodiny. Ide o lásku, ktorá je trpezlivá, dobrotivá, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, všetko znáša a všetko verí, láska, ktorú nám ukazuje sám Boh a pozýva nás všetkých, aby sme ju žili v našich vzťahoch," hovorí animátorka Dominika Bujdáková.

,,Témou tretieho ročníka Rodinného plesu, na ktorom sa zúčastnilo okolo 40 rodín, v počte 170 ľudí bola myšlienka "Láska nikdy nezanikne". V rámci programu vystúpili mladí tanečníci Veronika Klačková a Martin Schmidt a eRkári s piesňami. Nechýbali rôzne hry a súťaže, ako napríklad stoličkový tanec, obľúbené eRko tance, hranie sa v detskom kútiku, tvorivé dielne, fotenie rodín, modlitba, príhovor kaplána Tomáša Kišona a bohatá tombola," vymenúva Dominika.

Rodinný ples zorganizovali mladí z eRka - Hnutia kresťanských spoločenstiev detí v spolupráci s viacerými rodinami a podporovateľmi. „Ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom pomohli pri príprave a realizácii. Ďakujeme všetkým za modlitby. Sme radi, že môžeme pokračovať vo vynikajúcej tradícii, ktorá predstavuje alternatívu oproti ostatným plesom. A sme radi, že je z roka na rok o ples vyšší a vyšší záujem," spomína animátorka.

Organizátori ďakujú všetkým sponzorom a darcom cien do tomboly - Peikko Slovakia, COOP JEDNOTA, Peter Hlavatý, mesto Šaľa, lekáreň Benu, Mestské kultúrne stredisko, cukráreň Tanka, Zlatea, poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja a poslanec mesta Šaľa Róbert Andráši, Liadrogéria, Tescoma, MECATUBE, Arriva Nitra, Maťove akcie, Raiffeisen banka, Wiky hračky, predajňa Jána Pavla II., Haloreality, Žofia Kellerová, pani Hlavatá, klub KDH v Šali a farský úrad Šaľa.

,,Úprimnú vďaku tiež posielame mestu Šaľa za poskytnutie priestorov v Kultúrnom dome a reštaurácii Domino za večeru. Poďakovanie tiež posielame viacerým rodinám a priateľom spoločenstva eRka v Šali - rodine Bujdákovej, Botkovej, Mikulovej, Kemenskej, Gaberovej, Benkovičovej, Gregušovej, Klačkovej, Kollárovovej, Zaprelovej, Horňákovej, Lipiakovej, Acsovej, Popelkovej, Pálovej, Kellerovej, Hátašovej, Horváthovej a Ančinovej," dodala mladá organizátorka plesu.

Text: eRko Šaľa / Snímky: Mária Bujdáková