Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 30.04.2018 - 10:51  //  aktualizácia: 30.04.2018 - 10:59  //  zobrazené: 2124

Kynologická súťaž štvornohých

Šaliansky kynologický klub a dve desiatky štvornohých miláčikov mali v sobotu veľký deň. Na cvičisku vo Veči sa konali preteky poslušnosti so skúškou.

Majitelia psov, ktorí majú poslušného štvornohého priateľa a chceli mať o tom aj oficiálny doklad, sa prihlásili na kynologické preteky, ktoré sa konali uplynulú sobotu. Pretek so skúškou podľa skúšobného poriadku BH-SK rozhodoval Vojtech Hübsch. Skúšku úspešne zvládla necelá polovica z prihlásených 18-tich psov. Na najvyšší stupeň víťazov sa napokon postavila Linda Gallisová so svojim verným priateľom s menom „Vendula Neresnická dolina“, druhé a tretie miesto získali pretekári zo Zlatých Moraviec.

Kynológia v Šali má dlhoročnú tradíciu aj vďaka mestskému policajtovi Jánovi Komjáthymu. „Vzdelávaniu“ psov sa venuje už viac ako 35 rokov, dlhé roky bol predsedom Miestneho kynologického klubu Šaľa. Klub má v súčasnosti viac ako 50 členov. Stretávajú sa raz týždenne na cvičisku, ktorý sa nachádza pri strelnici v Šali-Veči. O ich činnosti sa dozviete viac na stránke:

https://kynologiasala.sk/

 

(ek, zdroj a foto: Facebook - Kynologický klub Šaľa)