Domov   >  Kultúra
publikované: 16.09.2021 - 10:07  //  aktualizácia: 16.09.2021 - 11:34  //  zobrazené: 2132

Kto navaril najchutnejšie lečo?

Skúšali ste už pridať do leča cviklu? Jeden zo súťažných tímov na Veča Feste áno. Víťazstvo to však družstvu neprinieslo. V súťaži o najlepšie lečo vyhrala tradičná pochúťka s fajnovou klobáskou z kuchyne tímu Mesta Šaľa.

Kotlíky na Pribinovo námestie si prinieslo šesť tímov. Paprika, paradajka a cibuľa sa krájali na kilá. Všetci chceli ukázať, že práve oni ukuchtia to najchutnejšie lečo. Niektorí v snahe ozvláštniť zeleninovú pochutinu pridali slaninku či klobásku. Tím večianskych dobrovoľných hasičov varili s lečom aj cviklu, chceli tak dosiahnuť krajšiu farbu. Porota prihliadala okrem chute aj na vôňu, farbu či konzistenciu leča a každý tím získal body aj za výzdobu svojho stanovišťa. Napokon zvíťazilo lečo ochutené klobáskou, pričom víťaznú varešku miešal päťčlenný tím Mesta Šaľa. Druhé najlepšie lečo navarili členovia Špeciál tímu a na bronzovú medailu si ukuchtil tím Csemadok. Varešku dostali aj ostatné súťažné tímy – DHZ Trnovec nad Váhom, Záhradkári Veča a Hasiči Veča.

Do dobrej nálady hrala skvelá Gizka Oňová, s ktorou si zanôtili známe hity mladí i starší. Deti potešila šikovná pani, ktorá im na tváre namaľovala od spider man-a cez mačičku až po motýľa či delfína. Neďaleko od voňavých kotlíkov sa mohli vyšantiť deti na troch skákacích hradoch. Vrcholom dňa pre desiatky nezbedníkov však bola penová party, o ktorú sa postarali dobrovoľní hasiči. Tomuto „blázneniu“ prialo aj slnečné, takmer letné počasie. Do tanca hrala do večerných hodín dvojica Duo Rudi.

 

(ek)