Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 08.07.2019 - 12:41  //  aktualizácia: 08.07.2019 - 12:47  //  zobrazené: 2402

Krajské športové hry seniorov v Šali

Na ZŠ s MŠ J. Murgaša v Šali ako by ani neboli prázdniny. Vo štvrtok sa tu stretli seniori z Jednoty dôchodcov na Slovensku, aby si zašportovali na Krajských športových hrách. Dobrá nálada bola cítiť na každom rohu. Športové hry sa začali slávnostným otvorením, na ktorom nemohla chýbať ani Slovenská hymna a príhovory hostí. Seniorom sa prihovoril predseda JDS Ján Lipiansky, podpredseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Igor Éder a primátor Šale Jozef Belický. Zúčastneným zaželali, aby si športový deň hlavne užili tak ako sa patrí. Okrem medailí a víťazných pohárov čakala na seniorov ešte jedna zaujímavá výhra v podobe bábiky v šalianskom kroji. Mnohých práve táto cena najviac motivovala. O túto motiváciu sa postaral samotný primátor Šale Jozef Belický: ,,Som rád, že práve sem som mohol priniesť takúto cenu, lebo to čo sme videli na začiatku, to presne svedčí o tejto generácii. Nebol tu ani jeden účastník, ktorý by nespieval hymnu a preto viem, že títo ľudia si vážia tradície, našu minulosť, našu kultúru, tak som im ako cenu Fair play priniesol bábiku v šalianskom kroji, lebo vedel som, že práve oni to ocenia.“

Seniori predviedli vynikajúce výkony v rôznych športových disciplínach. Pred vyhodnotením výsledkov sa dobrá nálada šírila po celej škole. Podľa predsedu JDS je toto podujatie vynikajúcou príležitosťou ako zabudnúť na problémy, ako sa odreagovať a stretnúť s rôznymi ľuďmi. JDS v súčasnosti združuje takmer 100 000 členov. Organizačnými celkami JDS sú okresné organizácie (72), krajské organizácie (8) a Ústredie JDS v Bratislave. ,,Máme takmer 1200 základných organizácií po celom Slovensku. Tieto základné organizácie majú veľmi pestrú a bohatú činnosť. Chcel by som tak aj oceniť spoluprácu so starostami a primátormi. Aj týmto programom a týmito aktivitami sa snažíme urobiť zaujímavú ponuku aj pre tých seniorov, ktorí si cestu k nám zatiaľ nenašli,“ doplnil predseda JDS Ján Lipiansky.

Športových seniorov prišla podporiť aj predsedníčka KO JDS Nitra Anna Oťapková, bývalá predsedníčka KO JDS Nitra Oľga Csákayová, predseda okresnej organizácie JDS v Šali Jozef Kurňava, viceprimátor Šale Róbert Tölgyesi, prednostka MsÚ v Šali Jana Nitrayová a mnoho ďalších hostí.

 

 

 

(dh)