Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 12.04.2018 - 12:55  //  aktualizácia: 12.04.2018 - 12:59  //  zobrazené: 1058

Kniha o Šali v Prahe aj vo Frankfurte

V priestoroch bývalého župného domu v Banskej Bystrici, dnes sídla  Štátnej vedeckej knižnice, sa v utorok 10. apríla uskutočnilo stretnutie autorov najkrajších kalendárov na rok 2018 a knižných publikácií za rok 2017.

Toto podujatie má už 26 rokov, v prípade knižných publikácií a propagačných materiálov to bol 11. ročník. Vyhlasovateľom  celonárodnej prehliadky je Syndikát slovenských novinárov v súčinnosti so Štátnou vedeckou knižnicou.

Šaľa sa prezentovala obrazovo-textovou publikáciou ŠAĽA 2017. A to úspešne. V kategórii kníh o mestách získala uvedená publikácia 2.miesto. Ocenenie v mene autorov prevzal jeden z nich, Július Morávek. Odborná porota ju ocenila ako ,,krásnu knihu,“ ako sa o knihe vyjadril predseda poroty.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na vzniku diela. Až 23 fotografov vytvorilo dielo, ktoré bude Šaľu reprezentovať aj na medzinárodných knižných výstavách, v máji v Prahe na výstave Svet kníh, v októbri na jednej z najväčších svetových výstav vo Frankfurte nad Mohanom v Nemecku.

Je to prenikavý úspech autorov, pretože prvý raz publikácia o meste bude prezentovaná na tak významných knižných veľtrhoch.

 

(JM)

  • foto zdroj: Klub fotopublicistov SSN