Domov   >  Kino
publikované: 25.05.2020 - 16:27  //  aktualizácia: 25.05.2020 - 17:07  //  zobrazené: 1700

KINO Z GAUČA aj v posledný májový týždeň!

Kým my v "klasickom" kine robíme všetko pre to, aby sme už budúci týždeň mohli otvoriť, projekt "Kino z gauča" stále pokračuje a ponúka vám skvelé filmy, ktoré rozhodne stoja za vašu pozornosť!
Všetko dôležité nájdete na http://www.kino.sala.sk.


26. 5. 2020 - 19:00
CESTA ZA KRÁĽOM TROLLOV

Rodinný fantasy film „Cesta za kráľom trollov“ rozpráva príbeh Espena, syna chudobného farmára. So svojimi bratmi Petrom a Pavlom sa vydá na nebezpečnú výpravu za záchranou princezny Kristin zo zajatia zlého trolla známého ako Horský kráľ, aby získal odmenu a zachránil tak rodinnú farmu.
Trailer k filmu:
 

 

26. 05. 2020 - 20:30
JAN PALACH

Jan Palach. Študent, ktorý sa v roku 1969 upálil na protest proti sovietskej invázii do Československa. Nekompromisný mladík, ktorý priniesol do krajnú obeť túžiac vyburcovať národ z okupačnej letargie. Meno, ktoré u nás pozná každý. Film rozpráva príbeh posledných mesiacov Palachovho života, ukazuje cestu, na ktorej sa z milujúceho syna, oddaného priateľa a citlivého študenta filozofie stala „pochodeň číslo 1“.
Trailer k filmu:

 

27. 5. 2020 - 19:00
CESTA ZA ŽIVOU VODOU

Fantasy rozprávka Cesta za živou vodou voľne nadväzuje na predchádzajúci film Cesta za kráľom trollov, v ktorom sme prvýkrát stretli dobrosrdečného Espena, jeho dvoch bratov, krásnu a odvážnu princeznú Kristin. Statočného Espena teraz čaká ešte väčšie dobrodružstvo. Vydáva sa totiž hľadať živú vodu, aby zachránil svojich bratov aj Kristíniných kráľovských rodičov.

Espenove nové dobrodružstvo začína trošku nešťastne. Kristínini rodičia, kráľ Erik a kráľovná Viktória, sú otrávení a z tohto hrozného činu sú falošne obvinení obaja Espenovi bratia. Obaja nešťastníci sú ihneď uvrhnutí do väzenia a čakajú na popravu. To by ale nebol Espen, aby nenašiel spôsob, ako zložitú situáciu vyriešiť! Presvedčí princeznú Kristin, aby sa s ním vydala hľadať bájny zámok Soria Moria, ktorý je vraj celý postavený z rýdzeho zlata. Tu sa podľa dávnych povestí ukrýva prameň zázračnej živej vody a s jej pomocou chce Erik zachrániť život kráľa a kráľovnej a aj svojich bratov.

Ale existuje vôbec taký zámok? Nie je to len fikcia? A je v ňom naozaj živá voda? Espen musí konať rýchlo, v pätách je mu totiž banda zlých Dánov, ktorí nenávidia ich kráľovstvo viac než čokoľvek iné a chcú Espena a Kristin za každú cenu zastaviť. Pokiaľ Espen a Kristin nebudú úspešní, bude to znamenať koniec nielen pre bratov a kráľovstvo, ale možno aj pre celý svet!
Trailer k filmu:
 

 

27. 5. 2020 - 20:30
HASTRMAN

Romantický a zároveň ironický príbeh hastrmana alias barona de Caus (Karel Dobrý), ktorého láska k dedinskému dievčaťu Katynce (Simona Zmrzlá) naplňuje netušeným šťastím a spaľujúcou vášňou.

Barón sa vracia so svojím sluhom (Jiří Lábus) z ciest po svete, aby obnovil rybníky na svojom panstve. Ako moderný a osvietený človek sa vymyká štandardnému dedinskému životu. Stredom jeho zájmu sa stane nespútaná a výnimočná rychtárova dcéra Katynka rebelujúca proti autoritám vášnivým uctievaním prírody a pohanských rituálov. Inteligentným a krásnym dievčaťom sú očarení všetci, aj učiteľ Voves (Jiří Maryško) a farár Fidelius (Jan Kolařík). Čím viac sa Katynka hastrmanovi približuje, tým viac v ňom narastajú pochybnosti, či ako človek v koži zvieraťa a zviera v človeku tentokrát obstojí. Film vznikol na motívy románu Miloša Urbana oceneného cenou Magnesia Litera.
Trailer k filmu:
 

 

28. 5. 2020 - 19:00
JIŘÍ SUCHÝ 

Jiří Suchý svojím všestranným geniálnym talentom ovplyvnil v priebehu šesťdesiatich rokov svojej tvorivej dráhy niekoľko generácií. Svojimi piesňovými a divadelnými textami obohatil s nevídanou pôsobivosťou nielen český jazyk, ale aj české kultúrne dedičstvo. Počas svojej umeleckej dráhy uviedol v divadle Semafor stovky hier, napísal texty k 1400 piesňam a zložil hudbu k 500 ďalším. „Dodnes mi nie je jasné, ako vznikne nápad. Mám ctižiadosť, aby to dobré, čo som napísal, ma prežilo…,“ zaznie okrem iného z umelcových úst vo filme.

O Jiřím Suchom boli už v minulosti natočené filmy, ktoré sa zameriavali skôr na konkrétne medzníky jeho divadelnej tvorby. Film Jiří Suchý sa viac venuje umelcovmu životu. Hlavným cieľom Olgy Sommerovej bolo vytvoriť atraktívny životopisný portrét Jiřího Suchého inak, než ako bol doposiaľ prezentovaný. Film ho predstaví v archívnych záberoch, ale sústredí sa aj na jeho súčasnú tvorbu, a fragmenty z profesionálneho a osobného života.

„Dielo Jiřího Suchého je tak obsiahle, že pre životopisný film o jeho osobnosti je nutné zvoliť prísny a subjektívny výber jeho tvorby. Mojím cieľom je vytvoriť film o životnej ceste muža, ktorý okrem toho, že svoje nadanie zasvätil divadelnej a textovej tvorbe, žil tiež svoj osobný a občiansky život. Chcem ho predstaviť nielen ako komika, ale aj ako človeka, ktorý sa musel popasovať s nepriazňou režimu aj osudu,“ popisuje Olga Sommerová svoj prístup k hrdinovi svojho filmu.
Trailer k filmu:
 

 

28. 5. 2020 - 20:30
BALÓN

1979, východné Nemecko v čase vrcholiacej studenej vojny. Dve normálne rodiny túžiaci po živote v slobodnej krajine vymyslia v tajnosti veľký plán úteku na západ. Ich hlavnou zbraňou je odvaha a vynaliezavosť, vďaka ktorým tajne postaví teplovzdušný balón, s ktorým sa všetkých osem členov oboch rodín pokúsi preletieť nad Berlínsku múrov. Pri prvom pokuse však neuspejú, celý plán úteku je ohrozený, hrozí im odhalenie a zatknutie. Vydávajú sa teda na nebezpečný pretek s časom s políciou v pätách ... Napínavý príbeh o vzdoru a túžbe po slobode bol natočený podľa skutočných udalostí.
Trailer k filmu:

 

Ďakujeme, že nás podporujete!