Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 21.03.2016 - 12:59  //  aktualizácia: 21.03.2016 - 14:56  //  zobrazené: 1353

Kde vyrastie Žihadielko? V hre sú dve lokality

Primátor Šale Jozef Belický a kompetentné zamestnankyne mestského úradu sa v pondelok stretli so zástupkyňou spoločnosti Lidl. Okrem gratulácie sme od pani Sobotovej dostali aj niekoľko informácií ohľadne výstavby detského ihriska Žihadielko. Mesto ešte má možnosť ovplyvniť, kde ihrisko vyrastie. Zvedaví sme aj na Váš názor.

 

Mesto podávalo projekt do súťaže ešte koncom minulého roka. Potrebné bolo uviesť aj lokalitu, kde by mohla spoločnosť, v prípade výhry, ihrisko vybudovať. Mesto vtedy uviedlo lokalitu vnútrobloku SNP, Štúrova, Vajanského. Počas rokovania s pani Sobotovou vysvitlo, že Lidl súhlasí aj s inou lokalitou výstavby okrem spomínanej. Kritériá spoločnosti Lidl na pozemok súvisia najmä s veľkosťou, pozemok musí byť bez inžinierskych sietí a dostupný pre ťažkú stavebnú techniku.

 

V rámci dnešného rokovania sa kompetentní boli pozrieť aj na lokality, kde by mohlo ihrisko za 87-tisíc eur vyrásť. Lidl pripúšťa dve alternatívy, ktoré vyhovujú podmienkam. V hre sú tieto lokality:

 

A) vnútroblok SNP, Nešporova, Vajanského

B) na ulici Dolnej, pri ZŠ Ľ. Štúra, s vybudovaním vstupu z parku Novorodencov

 

Vedenie mesta zvažuje tieto dve možnosti, zvedaví sme však aj na váš názor. Zisťujeme verejnú mienku, váš názor aj s argumentom napíšte na sociálnej sieti v skupine Mesto Šaľa, alebo mailom na info@sala.sk do konca marca.

 

Lidl vybuduje detské ihrisko v 10-tich mestách, prvé plánujú odovzdať 1.6.2016, všetky by mali slúžiť detičkám najnejskôr od konca júla tohto roka.

 

  • areál ZŠ Ľ. Štúra, pri ulici Dolnej, vstup na ihrisko by sa vybudoval od parku Novorodencov
  • vnútroblok SNP, Vajanského, Štúrova
  • vnútroblok SNP, Vajanského, Štúrova