Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 23.08.2017 - 09:17  //  aktualizácia: 24.08.2017 - 13:49  //  zobrazené: 2597

Zábava a šport s FK Veča

Futbalový klub Veča bol obnovený len pred niekoľkými rokmi, výkony jeho zverencov sú ale čoraz lepšie a nezabúda sa ani na fanúšikov a ich rodiny. Aj s podporou mesta Šaľa organizuje klub futbalové zápasy a turnaje so sprievodnými akciami pre deti aj dospelých.

Popoludnie pre deti pripravil klub v tomto roku ako tradične pri príležitosti Dňa detí. V sobotu 03. júna 2017 bolo futbalové ihrisko plné stanovíšť so súťažami. Nadšené detičky dostali po zdolaní každej úlohy na svoju rozprávkovú kartičku pečiatku a po jej zaplnení boli odmenené balíčkom rôznych darčekov, sladkostí a možnosťou občerstviť sa. V priestoroch štadiónu bol dokonca pre deti sprístupnený bezplatne skákací hrad. Vďaka za jeho výpožičku patrí určite Marekovi Molnárovi, predsedovi OZ Večania, ktorý sa pravidelne futbalových podujatí klubu zúčastňuje. Veľkým prekvapením boli pre detičky či dospelých aj psovodi so svojím vystúpením a ukážkou zaujímavých trikov. Nával ľudí bol aj pred stále novými elektromobilmi mestskej polície. Po rozprávaní policajtov mali deti vo svojom výbere zamestnania hneď jasno. Ich pozornosť ale strhli aj ďalšie štvorkolesové mašiny, popri ihrisku sa objavili štvorkolky. Dospelí si vysadili deti pred seba a ukázali im, aké je to mať na chvíľu vietor vo vlasoch. Krásu popoludnia umocnilo vydarené slnečné počasie a nielen tí najmenší, ale aj ich starší súrodenci a rodičia odchádzali z akcie plní radosti a zážitkov.

Tomuto popoludniu venovanému len tým najmenším predchádzal aj futbalový turnaj „Memoriál Jozefa Kubika a Dušana Takácsa“, dvoch bývalých futbalových hráčov a členov „Výberu Veča“. V mene tých, ktorí týchto dvoch výnimočných ľudí a športovcov poznali, položil futbalový klub na znak pamiatky vence na miesto ich posledného odpočinku. Pri spomínaní na množstvo veselých príhod, ktoré s nimi zažili, sa odohral turnaj aj následné posedenie. Elita starých pánov futbalistov „Výber Veča“ si pod vedením kapitána Tibora Takáča vybojovala prvé miesto.

Príležitostí na spríjemnenie víkendov, pospomínanie si a čerpanie nových zážitkov a veselých príhod pre Večanov aj ostatných nám ale „futbalisti“ ponúkajú omnoho viac. Futbalový klub Veča za pomoci Petra Jaroša a s podporou mesta Šaľa zorganizoval už 6. ročník Večianskeho majstrovstva vo varení gulášu. V sobotu 24. júna 2017 sa okolo futbalového ihriska rozprestreli stoly a kotlíky. 11 tímov sa rozhodlo súťažiť v príprave toho najchutnejšieho gulášu a spoločne sa zabaviť a zároveň fandiť miestnym futbalistom pri futbalovom zápase: Výber Veča – Polgárdi (HU). Každé jedno súťažné družstvo prispelo aj do tomboly, na ktorú všetci netrpezlivo čakali po vyhlásení výsledkov. Najprv sa ale ochutnával guláš. Trojčlenná porota okúsila chuť každého obsahu kotlíka a určila výsledné poradie. Tretie miesto obsadil tím policajtov vo výslužbe, ktorí na súťaž zavítali až z Galanty a jej okolia. Druhé miesto patrilo ženskému tímu „Špeciál“, a cenu za najlepší guláš tohto roka si po troch rokoch odniesol tím Petra Jaroša so svojou šéfkuchárkou Zuzanou Szabóovou. Vďaka Huxo Media zábava pokračovala až do neskorých večerných hodín a každý zúčastnený súhlasil s tým, že sa už teraz teší na ďalšie stretnutie o rok.

Nie je to teda len fandenie hráčom na zelenom trávniku, futbalový klub kladie veľký dôraz na spoločné akcie a spoznávanie sa. Ako sami tvrdia, sú jedna veľká rodina a je im veľkým potešením, keď môžu usporiadať spoločensko-športové podujatia pre širokú verejnosť. Za tieto možnosti sú vďační nielen sponzorom, ale aj podpore z mesta. A neboli ste ešte na žiadnej akcii či zápase? FK Veča vás srdečne pozýva, zabavte sa a zašportujte si spolu s nimi.

(alx)

 Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/