Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 04.10.2017 - 12:00  //  aktualizácia: 04.10.2017 - 17:54  //  zobrazené: 1911

"Cvaknete si"?

Čo je podľa vás najkrajšia dominanta mesta? Komisia kultúry a cestovného ruchu pri MsZ v Šali v spolupráci s Mestským kultúrnym strediskom v Šali vyhlasilo druhý ročník súťaže pre amatérskych fotografov. Súťaž nadväzuje na prvý ročník, ktorého zadaním bola téma "Váh – rieka, ktorá spája".

 

Tento rok sme súťaž tematicky zamerali na  DOMINANTY MESTA ŠAĽA (vrátane mestských častí). Téma je teda jasná. Zapojíte sa? Je to jednoduché! Nepotrebujete dokonca ani fotoaparát, stačí vám váš smartfón...

(archívne foto, zdroj sala.sk)

 

Milovníci fotografie svoje práce prezentujú na sociálnych sieťach, avšak bez väčšej ambície. Teraz je tu opäť príležitosť „cvaknúť si“ a možno aj vyhrať. Súťaž je dobrou príležitosťou pre „lovcov inšpiratívnych okamihov“ a nemá žiadne vekové rozhranie.

 

Súťaž má dve kategórie. Prvou je klasická fotografia a druhou digitálna fotografia (aj zo smartfónu). Fotografie môžete posielať priebežne, najneskôr do konca októbra 2017. Prihlásiť sa môže každý neprofesionálny fotograf v meste, ktorého osloví zadaná téma. Poňatie a spracovanie témy je na samotnom autorovi fotografie.Digitálne fotografie je možné upravovať.

 

Technické rozhranie:

1/ kategória klasická fotografia“ v stanovenom termíne odovzdať maximálne 10 kusov fotografií. Rozmery fotografií môžu byť: 20x30 cm, 30x40cm (30x45cm), alebo odvodené formáty (20x20cm, 30x30cm)

2/digitálna fotografia, fotografia zo smartfónu v stanovenom termíne odovzdať maximálne 10 kusov fotografií. Veľkosť fotografie musí byť najmenej 5 MB.

Odovzdanie súťažných fotografií: Klasické fotografie treba odovzdať na sekretariáte MsKS v dome kultúry. Digitálne fotografie posielajte mailom na adresu fotosutaz@sala.sk.

Pri každej fotografii (aj digitálnej) musí byť označenie:meno, priezvisko, adresa, vek, názov fotografie.

Vekové rozhranie:  neobmedzené

Vyhodnotenie súťaže: Fotografie budú hodnotiť profesionáli z oblasti fotografie a výtvarného umenia. Vyhodnotenie sa uskutoční v decembri 2017, prípadne začiatkom roka 2018.

Upozornenie:

Prihlásené fotografie môžu byť použité pre propagačné a iné účely Mesta Šaľa . Súťažiacim nezaniká nárok na autorské právo.

Propozície nájdete v prílohe.

 

Miroslav Demín

 

Súvisiaci článok:http://sala.sk/clanok/pripravujeme-fotosutaz-pre-amaterov

 

Staňte sa členom oficiálnej skupiny facebook/MESTO ŠAĽA

Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

  • foto: Miroslav Demín

Prílohy

propozicie

(pdf - 60.82 kB)
proproz

(docx - 8.8 kB)