Domov   >  Kultúra
publikované: 31.08.2016 - 16:24  //  aktualizácia: 31.08.2016 - 16:50  //  zobrazené: 2632

HUDOBNÝ FESTIVAL VEČA FEST 2016

Dňa 15.septembra 2016 poobede sa na Pribinovom námestí uskutoční Hudobný festival Veča Fest 2016 - II. ročník súťaže vo varení leča. Podujatie organizuje O.z. Večania v spolupráci s mestom Šaľa. Počas súťaže bude aj kultúrny program o ktorý sa postarajú: Šalianske mažoretky, Zbor Večania, Detský folklórny súbor ŠAĽANČEK a hudobná skupina TOP. Do súťaže sa môžu prihlásiť súťažné družstvá za uvedených organizačných podmienok:

- prihláška družstva do 12. septembra 2016

- telefonicky na 0915 739 364 Marek Molnár, organizátor alebo e-mailom na ozvecania@gmail.com

- názov družstva

- meno vedúceho družstva.

V deň súťaže 15. septembra 2016:

14:00 – 15:00        Registrácia, príprava stanovišťa.
Súťažný poplatok: 5,- EUR/družstvo.

Hradí sa pri prezentácii, kde družstvo zároveň obdrží súťažné číslo.

Počet členov družstva: max. 5 osôb.
15:00                      Oficiálne začatie súťaže.
16:00 – 16:15        Odovzdanie vzoriek hotových jedál pre porotu.
17:00                      Vyhlásenie výsledkov súťaže.
17:30 – 00,00        Zábava  (do tanca hrá hudobná skupina TOP)

Súťažiaci majú so sebou priniesť:

Každé súťažné družstvo musí mať: Drevo na oheň, chlieb,  vlastný kotlík so stojanom, dosku na krájanie mäsa, (nesmie sa krájať na poskytnutom pracovnom stole), suroviny na varenie leča, nádoby, nože a pomôcky na prípravu súťažného produktu, utierky, čistiace prostriedky. Kotlík musí byť osadený v kotline, alebo si družstvo donesie plechovú podložku, pokiaľ bude variť v kotlíku na otvorenom ohni (trojnožka).

Organizátor nepredpisuje receptúru prípravy, pripúšťajú sa všetky variácie leča. Množstvo prípravy sa neobmedzuje, odporučenie organizátora je, variť max. 5 l leča. Výsledný produkt družstvo rozdá účastníkom a návštevníkom.

Organizátor zakazuje priniesť do súťaže pripravené suroviny na lečo. Všetko sa pripravuje na súťaži.

Organizátor poskytne pre každé súťažné družstvo: • Priestor pre prípravu leča v Pribinovom parku Veča • Úschovu surovín v chladiacom zariadení •  Vodu na prípravu leča a na umytie použitých nádob. • 1 ks keramický tanier. • 6 ks plastových nádob na podávanie hotového jedla. • 6 ks plastových lyžičiek. • Pracovný stôl, 4 ks stoličky.

Hodnotenie:

Vyhodnotenie bude vykonané odbornou porotou. Zloženie odbornej poroty predstaví organizátor pri zahájení súťaže. Hodnotenie bude vykonávané priebežne, počas prípravy súťažného produktu.

Hodnotiace kritériá:

Technologický postup, vôňu, chuť, farbu, konzistenciu leča, oblečenie, hygienu počas prípravy ako aj dobrú náladu súťažiacich a ich spoločníkov. Víťazom bude družstvo s najvyšším bodovým ohodnotením. Pri nedodržaní prevádzkových pokynov organizátora, môže byť súťažné družstvo vylúčené z hodnotenia.

Vo voľnom čase budú prebiehať súťažné disciplíny:

- Súťaž v zatĺkaní klinca do klátu

- Súťaž v pití piva na čas

- Súťaž v jedení syrového korbáča bez pomoci rúk.