Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 16.12.2019 - 10:44  //  aktualizácia: 16.12.2019 - 11:07  //  zobrazené: 2330

Hokejový sviatok v Šali

V sobotu 14. decembra 2019 žila Šaľa hokejom. V priateľskom boji sa na šalianskom klzisku stretli hráči z HK Nitra a hráči HK Los Amateros. Podujatie Winter Classic malo charitatívny účel.

Exhibičný zápas Winter Classic 2019 začal o 18.00 hod. Úvodné buly hodil primátor Šale Jozef Belický spolu s Danielom Vyslúžilom. Vstupné na hokej bolo dobrovoľné a peniažky išli na pomoc Danielovi. Daniel na ľad prišiel ako pravý hokejista v drese a na vlastných nohách, pričom mu pomáhali primátor Šale Jozef Belický a hráči z HK Los Amaretos. Primátor Šale a Daniel medzi hráčov perfektne zapadli, nakoľko obaja sa na exhibičnom zápase ukázali v hokejových dresoch. Po úvodnom buly sa začal zápas. Teší nás, že prilákal desiatky návštevníkov, ktorí sobotu strávili v hokejovej nálade. ,,Veľmi sa teším, že výťažok dnešného podujatia pôjde Danielovi Vyslúžilovi, ktorý tie finančné prostriedky potrebuje na to, aby mohol aspoň ako tak dôstojne žiť. Obdivujem týchto našich hokejistov zo Šale aj preto, lebo nič nie je pre nich nemožné. Ukázali to už pri oprave mantinelov a tento rok pripravili ľadovú plochu,“ uviedol primátor Šale Jozef Belický. Mesto zimné športy naplno podporuje, aj preto má ambíciu poskytnúť tieto priestory investorovi na to, aby tu postavil krytý zimný štadión s tým, že by ho do budúcnosti mohol aj prevádzkovať. ,,Chceme zabezpečiť priestor pre to, aby  naši školáci a verejnosť mohli chodiť na ľad po celý rok,“ doplnil primátor Šale Jozef Belický.

Priateľský zápas HK Los Amateros Šaľa vs. HK Nitra nakoniec skončil 15:16. Celý zápas sa samozrejme niesol v duchu príjemnej a zábavnej atmosféry.

(DH)