Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 22.05.2016 - 07:31  //  aktualizácia: 22.05.2016 - 07:42  //  zobrazené: 1347

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce 22:31 (9:15)

HK Slovan Duslo Šaľa - Iuventa Michalovce  22:31 (9:15) - 3. zápas 
O osude sa rozhodlo už v úvode

Tretí duel vo finálovej sérii mal nečakaný úvod, keď favorizované hostky išli ihneď gólom Habánkovej do vedenia a v 7. minúte už svietil na ukazovateli skóre stav 0:4. Zatiaľ, čo Iuventa svoje príležitosti premieňala, šalianky nie. Pre domáce hráčky však bola svätyňa výbornej španielskej reprezentačnej brankrky Lafuente nedobytná. Poradila si zo streleckými pokusmi Bujnochovej a Pócsikovej a zneškodnila sedmičku aj najlepšej strelkyni WHIL Klučkovej. Rekorná návšteva v Šali sa prvý krát tešila z gólu až v 8. minúte, keď skórovala z pokutového hodu Tulipánová. Domácej obrane narobila dosť problémov legionárka  Perederyi (najlepšia strelkyňa z hry), na druhej strane sa domácim, najmä Klučkovej  v ofenzíve nedarilo a tak hostia pomaly, ale isto zásluhou presnej streľby Wöllingerovej a Holešovej navyšovali svoje vedenie a v 22. minúte už viedli 6:12 a to ešte brankárka Haládiková zneškodnila sedmičku slovenskej reprezentantky Trehubovej. Z domáceho kolektívu strelecky kontrovala iba Bujnochová, ale to bolo na rozbehnuté hostky, ktoré odišli do kabín so 6 gólovým náskokom málo.

Zverenkyne trénera Lukačina, chceli po obrátke znížiť gólový náskok Iuventy, ale rýchle ich „schladila“ Habánková, ktorá bezpečne premenila dva pokutové hody, tretí gól pridala Perederyi a favorit viedol už 9:18. Domácim svitla aká, taká nádej v 40. minúte, keď po prudkej strele Bujnochovej bol stav 15:20 (poznámka: to už v 36. min. strelila svoj prvý gól aj Klučková), ale dobre hrajúci úradujúci majster Slovenska nenechal  nič na náhodu. Chemičky sa nevedeli strelecky cez vysokú obranu presadiť, naviac Klučková s Bujnochovou zahodili aj po sedmičke.  Zásluhou strelecky disponovanej dvojice Perederyi – Habánková udržiaval zástupca Zemplína dostatočný gólový odstup (50. min. 18:25). V záverečných minútach ešte brankárka Haládiková zneškodnila aj sedmičku Habánkovej, ale to už nič nezmenilo na vysokom a zaslúženom víťazstve dievčat z pod Vihorlatu, ktoré pri výbornej diváckej kulise vyhrali treí duel a dostali sa vo finálovej sérii do jedno zápasového náskoku.     

Pred 1.100 divákmi rozhodovali: Karlubík – Dvorský; pok. hody: 7/4 - 6/3, vylúčené 3:4; ČK: 51. min. Wöllingerová – hrubý faul (Michalovce).   

DUSLO: Haládiková, Kvasnicová, Ladicsová  – Bujnochová  7, I. Bahýlová 1, Trochtová 1,  Klučková 4/3,  Pócsiková 1, Perczeová 2, Špendlová, Demajová 1, Rácková 3, Tulipánová 2/1. Tréner  Michal Lukačín.  

IUVENTA: Perederyi 7, Habánková 7/3, Holešová 4, Chernová 3,…..                                   

Vo finálovej sérii vedie na zápasy Iuventa Michalovce 1:2. V nedeľu 22. mája 2016 o 18.00 hod. sa hrá  štvrtý zápas.  Prídite naše dievčatá povzbudiť v náročnom súboji s osem násobným majstrom Slovenska Iuventou Michalovce. .                                                                                          

Michal Lukačin, tréner: „ Vôbec nám nevyšiel tento zápas, z našej strany bol zbabraný. V úvodnej desaťminútovke sa lámal chlieb, keď sme chybovali v streľbe, urobili sme dosť technických chýb, ktoré súper nemilosrdne trestal a získal náskok. Naša snaha o zníženie stroskotávala na dobrej defenzíve hostiek a výbornej brankárke Lafuente. Iuventa vyhrala zaslúžene. V ďalšej pokračovaní finálovej sérii už nemáme čo stratiť a zajtra môže mať vzájomný duel úplne iný obraz a priebeh.“

                                                                                                                                                                                                                                                    JOZEF SKLENÁR