Domov   >  Športové spravodajstvo
publikované: 04.09.2020 - 08:57  //  aktualizácia: 04.09.2020 - 09:01  //  zobrazené: 1232

Novinky z paluboviek

V hráčskom kolektíve, ale aj na trénerskej lavičke prišlo v priebehu prerušenia minulého ročníka Extraligy ako aj  v priebehu letnej prestávky  k viacerým zmenám. Po odchode dlho ročného trénera Jána Kolesára (poznámka: bol pri všetkých medailových úspechoch šalianskeho HKM) prevzal trénerskú taktovku do rúk dlho ročný tréner ženského šalianskeho kolektívu Michal Lukačin, ktorý sa po ročnom pôsobení pri mužskom kolektíve Sporty Hlohovec, ktorá taktiež úspešne pôsobila v hádzanárskej Extralige (poznámka: v nedokončenom ročníku 2019/2020 boli v Nadstavbe na piatom mieste tabuľky, o jedno miesto za Šaľou) sa vracia naspäť do Šali.  Ďalšou staronovou tvárou v hráčskom šalianskom mužskom kolektíve je taktiež návrat spojky Mykolu Melnyka, ktorý hral rok v Nemecku (družstvo Kondringen – Teningen).   

+ + +

Šalianski priaznivci mužskej hádzanej však neuvidia v šalianskom drese v novom ročníku viacero hráčov, ktorí reprezentovali  HKM v minulom ročníku. Najcitlivejšou stratou bude dozaista odchod reprezentačného brankára Michala Konečného, ktorý prestúpil do maďarskej Tatabányi a Jakuba Prokopa, ktorý bude hrať v drese Budakalászu. Prokop bol so 79 gólmi piaty najlepší strelec Extraligy a za rok 2019 bol v anketre SZH vyhlásený za najlepšiu ľavú spojku Slovenska.  Poslednou generálkou pred štartom mužskej hádzanárskej Extraliogy bol štart na semifinálovom turnaji Slovenského pohára v Bardejove.

+ + +

Semifinále  Slovenského pohára:

1.  zápas: MŠK Považská Bystrica – ŠTART Nové Zámky  23:19 (9:9)

+ + +

Tatran Prešov – HKM Šaľa 36:15 (19:7)

TATRAN góly: Hernandez 7, Hozman 5, Rečičár a Džaballah po 4, Linhares 3, Santos 3/1, D. Krok, Fižuleta a Carapkin po 2, Fech 2/1, Pachaca a Michalka po 1. Tréner: S. Goluža.

HKM: Mi. Kosák, Sopka – Meľnyk 3, Lužica 1, Michniewicz, Moravec 2, Bogár, Prikryl 2. Lukačin ml. 3, Kováč 1, Polák 3/1, Percze, Dudáš 1. Tréner: Michal Lukačin. 

Suverén mužskej hádzanej na Slovensku hádzanári Tatranu Prešov, ktorý nastupuje do súťažných európskych súťaží a hádzanárskej Slovnaft Extraligy s hráčskym kádrom prešpikovaný legionármi  si „zgustol“  na oslabenom a omladenom kolektíve šalianskeho HKM a dosiahol vysoké víťazstvo, ktoré si zopakoval aj vo finále s Považskou Bystricou a vybojoval ďalšie finálové prvenstvo. . 

+ + +
Najbližší program šalianskych hádzanárov:

Nový ročník hádzanárskej Slovnaft Extraligy mužov ročník 2020/2021

1. kolo: nedeľa 6. 9. 2020 o 18. 00 hod. CROWS Košice – HKM Šaľa
2. kolo: sobota 12. 9. 2020 o 18.00 hod. HKM Šaľa – AGRO Topoľčany

Vedenie HKM Šaľa srdečne pozýva priaznivcov mužskej hádzanej na domáce majstrovské duely.

 JOZEF SKLENÁR