Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 17.04.2015 - 17:04  //  aktualizácia: 17.04.2015 - 17:07  //  zobrazené: 1409

Generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest u primátora mesta v Šali

Dňa 16.4.2015 sa uskutočnilo na pôde Mestského úradu v Šali spoločné pracovné rokovanie Ing. Romana Žemberu, generálneho riaditeľa Slovenskej správy ciest (SSC) a Mgr. Jozefa Belického primátora mesta Šaľa. Stretnutie nadväzuje na predchádzajúce spoločné rokovanie na pôde SSC v Bratislave, kde primátor mesta Šaľa informoval o problémoch v cestnej sieti v správe SSC, ktoré trápia Šaľanov. Témou rokovania v Šali bola oblasť dopravy, ktorá je dlhodobo jedným z najproblematickejších bodov života v meste. Predmetom diskusií boli okrem obchvatu mesta, ktorému sa intenzívne venuje aj zástupkyňa primátora mesta Šaľa PaedDr. Danica Lehocká, PhD a ciest prvej triedy, ktoré sú v správe SSC aj problémy mesta s miestnymi komunikáciami. Generálny riaditeľ SSC informoval mesto o nových skutočnostiach:

K otázke obchvatu mesta Šaľa, SSC ako investor a správca ciest 1. triedy má vypracovanú dokumentáciu pre stavebné povolenie pre stavbu preložky cesty I/75 – obchvat mesta Šaľa. Nasledovať by malo získanie stavebného povolenia po ukončení výkupu pozemkov. S tým prisľúbil pomoc aj primátor mesta Šaľa, za čo mu GR SSC poďakoval. Následne by sa mohlo pristúpiť obstarávaniu dodávateľa, avšak vzhľadom k tomu, že táto stavba má byť financovaná zo zdrojov EÚ, nastala malá komplikácia, ktorá spočíva v tom, že v novom programovom období cez Operačný program Integrovaná Infraštruktúra (OP II) je stanovený nový predpis týkajúci sa požiadavky mať pre každú novú stavbu na „zelenej lúke“ vypracovanú tzv. štúdiu realizovateľnosti, ktorá má potvrdiť opodstatnenosť zámeru. Táto podmienka v doterajšom Operačnom programe Doprava, ktorý dobieha v tom roku, nebola. Platí to až pre nový OP II. Z uvedeného dôvodu SSC pripravuje pre danú stavbu obchvatu verejné obstarávanie na štúdiu realizovateľnosti, ktoré by malo byť ukončené do konca augusta a samotná štúdia by mala byť vyhotovená do konca roka 2015. Ak štúdia realizovateľnosti vyslovene nebude mať negatívny záver, čo by znamenalo, že zámer nie je vhodný pre financovanie zo zdrojov EÚ, tak v roku 2016 by sa mohlo začať so samotnou výstavbou obchvatu. K tomu je nutné dokončiť rozbehnuté vysporiadanie pozemkov, ktoré začalo v minulom roku, pretože bol záujem už v tomto roku získať stavebné povolenie, však SSC ho pozastavila potom, ako sa dozvedela o novej podmienke. Výdavky na výkup pozemkov sa následne budú môcť refundovať zo zdrojov EÚ, avšak najprv ich realizuje SSC z vlastných, teda štátnych zdrojov. Zdroje na spolufinancovanie samotného projektu výstavby zo strany SSC nie sú problémom, pretože obchvat Šale má v zásobníku projektov OPII, čo je veľkou výhodou, ktorú má mesto Šaľa, oproti iným mestám, pretože je zámer pripravený. Po získaní štúdie realizovateľnosti sa môže znova spustiť výkup pozemkov, vybavenie stavebného povolania a zároveň by sa mala predložiť žiadosť o poskytnutie NFP na financovanie zo zdrojov EÚ. Po vyobstaraní dodávateľa potom môže byť spustená výstavba. Predpoklad je urobiť tak v roku 2016.

K otázke mostu cez rieky Váh primátor mesta Šaľa upozornil na hrdzavé zábradlie aj zvodidlo, rozbitú dilatáciu, chodník s bublinami v asfalte, kde je problém prejsť aj pešo, nieto ešte kočíkom. GR SSC uviedol, že si most osobne pri príchode na rokovanie obhliadol. Prisľúbil, že SSC vykoná čo najrýchlejšie opatrenia na to, aby toto všetko bolo odstránené. Liaty asfalt je nešťastné riešenie na moste nad vodou, ale nie je možné tam aplikovať ani zámkovú dlažbu z dôvodu váhy. V súčasnosti SSC komunikuje ohľadom možných chemických prísad pri hľadaní vhodného riešenia. V prípade, že sa nenájde iné riešenie ako liaty asfalt, bude nutné chodník kompletne vybúrať, znova odizolovať a aplikovať liaty asfalt. Oprava dilatácie, ďalej z hľadiska estetického náter mostnej konštrukcie a oprava chodníka, toto všetko by sa malo ešte v tomto roku zrealizovať. Kontakt: Ing. Eliška Vargová, Referát pre rozvojovú stratégiu a štrukturálne fondy,

Mestský úrad Šaľa, e-mail: vargova@sala.sk, tel. 031/770 5985, 0903649933

Primátor mesta informoval o tom, že síce cesta I/75, po ktorej denne prejde takmer 26 tis. vozidiel, je v správe SSC, to neznamená, že je celá v ich majetku. V rozpočte mesta Šaľa je v tomto roku plánovaná oprava prepadnutého a vyjazdeného úseku asi 120 m pri budove ProCS. S generálnym riaditeľom hovorili aj o „fixoch“ na príjazde od Galanty, ktoré tam slúžia už dlhé roky a v rámci údržby by ich mohli obnoviť. Ďalším bodom rokovania bola aj kruhová križovatka pri Tescu, kde investor stavby Tesco a. s. pri jej výstavbe nenaplnil všetky požiadavky stanovené pri udelení výnimky pre výstavbu malej kruhovej križovatky a ani výhrady SSC a túto stavbu neodovzdal SSC. Mesto Šaľa sa snaží komunikovať aj so zástupcami tohto reťazca, avšak po avizovanom odchode spoločnosti zo Slovenska boli tieto rokovania utlmené. No momentálne dochádza k výmene vedenia v spoločnosti, po ktorom sa rokovania obnovia, aby stavba splnila aspoň elementárne parametre a podmienky pre bezpečnú dopravu.