Domov   >  Kultúra
publikované: 22.04.2016 - 12:53  //  aktualizácia: 09.09.2016 - 14:56  //  zobrazené: 3273

Čas plynie ako voda vo Váhu, cvaknite si!

Mestské kultúrne stredisko v Šali vyhlasilo začiatkom roka súťaž pre všetkých amatérskych fotografov s názvom „Váh – rieka, ktorá spája“. Milovníci fotografie svoje práce často „ukazujú“  na sociálnych sieťach, no bez väčšej ambície.  Teraz je tu príležitosť „cvaknúť si“ a možno aj vyhrať. Najlepšie „kúsky“ budú súčasťou kalendára na rok 2017. Súťaž je dobrou príležitosťou pre „lovcov inšpiratívnych okamihov“ a nemá žiadne vekové rozhranie. Váh dáva množstvo podnetov pre všetkých. Je zážitkom pozerať sa na našu rieku a jej okolie. Vnímať ako na seba už celé stáročia vplývame. Ľudia a príroda. Je inšpiráciou nielen pre básnikov, maliarov, fotografov, ale aj pre zamilovaných či rybárov. V lete si v nej chladíme hlavy, v zime chodíme kŕmiť labute. Na jar si k nej vodíme prvé lásky, v jeseni zbierame farebné lístie na dekorácie. Cez deň vnímame jej majestátnosť, v noci pozorujeme z jej brehov padajúce hviezdy. Fascinujúcich okamihov je skutočne veľa.  Chceme tu preto zanechať aj Tvoj „zachytený okamih“. Neváhaj a „cvakni si“.  Súťaž má dve kategórie. Prvou je klasická fotografia a druhou fotografia zo smartfónu (naozaj príležitosť pre každého). Fotografie môžete posielať priebežne, najneskôr do konca septembra . Prihlásiť sa môže každý neprofesionálny fotograf v meste, ktorého osloví zadaná téma. Poňatie témy je na samotnom autorovi fotografie.

Technické rozhranie:

1/ kategória „klasická fotografia“ –  v stanovenom termíne odovzdať maximálne 10 kusov fotografií. Rozmery fotografií môžu byť: 20x30 cm, 30x40cm (30x45cm), alebo odvodené formáty (20x20cm, 30x30cm)

2/ digitálna fotografia,  fotografia zo smartfónu – v stanovenom termíne odovzdať maximálne 10 kusov fotografií.  Veľkosť fotografie musí byť najmenej  5 MB. 

Odovzdanie súťažných fotografií:  Klasické fotografie treba odovzdať na sekretariáte MsKS v dome kultúry alebo KS Večierka. Digitálne fotografie posielajte mailom na adresu fotosutazvah@sala.sk. Pri každej fotografii (aj digitálnej) musí byť označenie: meno, priezvisko, adresa, vek, názov fotografie.

Vekové rozhranie:          neobmedzené

Vyhodnotenie súťaže: Fotografie budú hodnotiť  profesionáli z oblasti fotografie a výtvarného umenia. Vyhodnotenie sa uskutoční v mesiaci november 2016.

Upozornenie:

Prihlásené fotografie môžu byť použité pre propagačné a iné účely  Mesta Šaľa . Súťažiacim nezaniká nárok na autorské právo.

Propozície nájdete v prílohe..

                                                                                                           Mgr. Miroslav Demín,

člen Komisie kultúry a cestovného ruchu pri MsZ v Šali

Prílohy

propozicie fotosutaz vah

(docx - 12.09 kB)
propozicie

(png - 140.67 kB)