Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 03.03.2017 - 09:12  //  aktualizácia: 03.03.2017 - 09:14  //  zobrazené: 1966

Fašiangy v Dennom centre seniorov č. 2

Seniori z Denného centra č.2 na Kráľovskej ulici sa v posledný februárový deň stretli pri príležitosti končiaceho sa obdobia Fašiangov. Ich pozvanie prijali aj primátor mesta Jozef Belický a vedúci MsKS František Botka.

Dôchodcovia z Denného centra si pri príležitosti každoročnej zábavy prichystali aj zaujímavý kultúrny program. Nechýbalo vystúpenie veselého spevokolu. Hlavný program spoločného posedenia na Kráľovskej ulici sa niesol v duchu symbolického pochovávania basy, čo je ľudová hra parodizujúca skutočný pohreb. Hlavnými postavami boli kňaz, kostolník, smútiaci „pozostalí“ a samozrejme na márach ležiaca sviatočne „oblečená“ basa. Predviedli nám vtipnú improvizáciu spojenú s prednesom veršovaných textov popretkávaných humornými príbehmi a podarilo sa im vytvoriť žartovnú a veselú atmosféru. Mnohí z nich sa najviac tešili na  rozhovory s primátorom Jozefom Belickým. Stoly sa prehýbali pod vynikajúcim občerstvením, nechýbali ani chutné šišky od primátora. Seniori sa zabávali až do neskorého popoludnia a už teraz sa tešia na ďalšiu spoločnú akciu. 

 

 

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/