Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 22.09.2015 - 15:48  //  aktualizácia: 22.09.2015 - 15:58  //  zobrazené: 1053

Farmárske trhy v Šali sú obľúbené, budú opäť

Počas utorka ste si mohli na námestí pred Mestským úradom v Šali opäť kúpiť poctivé dobroty. Oproti prvým trhom spred dvoch týždňov sa zvýšil počet predajcov. Vyšší je zrejme aj záujem návštevníkov – sladké pečivo sa vypredalo opäť už krátko po poludní.

V poradí druhé farmárske trhy sa ľuďom zrejme páčia. Väčšina opýtaných predajcov si Šaľu ako predajné miesto pochvaľuje. Nevídanej popularite sa tešia moravské koláče a valašské frgály, obe dobroty boli opäť vypredané napriek tomu, že „farmár“ dnes priniesol so sebou dvakrát toľko ako pred dvoma týždňami. „Naozaj sme priniesli raz toľko ako minule a pozrite sa, zas máme vypredané, úprimne nás to mrzí. Nabudúce sa naozaj polepšíme a prinesieme ešte raz toľko. To je neskutočné, čo sa tu deje. Oproti iným mestám sa to nedá ani porovnať. My sme boli v šoku, niektorí si zobrali aj po desať kusov,“ hovoril s úsmevom na tvári predajca z Čiech Jozef Pečka.

Dnes si svoj tovar rozložilo o sedem predajcov viac, celkovo ich bolo takmer 20. Ponuka sa tak rozšírila napríklad o prútené výrobky, dekoračné predmety, domáce džemy a pribudol aj ďalší predajca syrov. Medzi farmármi sme stretli aj Galanťana, Šaľana a chrumkavé chleby pochádzajú zo Žihárca.

Vedenie mesta Šaľa sa s farmármi rozhodlo v predajnej akcii pokračovať. Poctivé výrobky na Vás opäť čakajú 6. októbra.

  • moravské koláče a valašské frgály takmer vypredané o 14-tej
  • prútené výrobky
  • syry