Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 24.02.2017 - 15:18  //  aktualizácia: 24.02.2017 - 16:11  //  zobrazené: 2291

Farmárske trhy opäť pred MsÚ v Šali!

Po "zimnej" prestávke mesto Šaľa opäť obnoví tradíciu obľúbených Farmárske trhov! Na námestí pred Mestským úradom v Šali ich môžete privítať už 07. marca 2017. Svoje dobroty nám budú ponúkať tak ako doteraz, každý druhý utorok.

Môžete sa tešiť na mäsové výrobky z mangalice - klobásky, jaternice, huspeninu, kváskový chlebík, oškvarkové pagáče a iné dobroty. Čaká Vás aj sladké pokušenie v podobe makových koláčov, orechových, lekvárových, či tvarohových, ale aj bábovka s lesným ovocím a orechmi. Na trhoch kúpite aj pravú "májovú" bryndzu, skutočný ovčí syr, či žinčicu a vynikajúce korbáče. K tomu domáce maslo, jogurty, vajcia, cestoviny. Nájdete tu učrite aj viac ako 50 druhov korenia a čajov bez glutamátu a soli. Pri vstupe na trhy Vás budú vítať jedinečné moravské frgále, chutné perníky, med priamo od včelára. Gazdiné sa potešia sezónnej zelenine, ale aj fazuli či pravému slovenskému maku. Netreba zabudnúť ani na obľúbené sušené ovocie, domáce sirupy a džemy a mnoho iného. Všetky tieto dobroty ale majú jednu vec spoločnú - vypestovali a vyrobili ich ľudia, ktorí sa snažia robiť niečo slovenské a to v kvalite, ktorá nie je obvyklá. Porozprávajte sa s nimi, pochváľte ich, alebo aj upozornite na nedostatky - veď preto sú trhy trhmi.

Príďte v utorok 07. marca 2017 na Námestie Sv.Trojice, farmári Vás vrelo pozývajú!

(alx, Farmárske trhy)

 

Sledujte nás aj na Facebook/MESTO ŠAĽA. Staňte sa členom oficiálnej skupiny Mesta Šaľa.  Kliknite si sem:https://www.facebook.com/groups/327353394042257/

Prílohy

leták

(docx - 915.18 kB)