Domov   >  Zaujímavosti
publikované: 26.11.2018 - 14:09  //  aktualizácia: 26.11.2018 - 14:15  //  zobrazené: 1116

Dušou minigalérie sú šalianski umelci

Počas návštevy budovy Mestského úradu v Šali sa nezabudnite prejsť aj po chodbách všetkých troch poschodí. Steny zdobia výtvarné diela umelcov. Malú galériu si pozreli aj návštevníci počas slávnostného odovzdania zrekonštruovanej budovy úradu minulý štvrtok.

Nápad zriadiť galériu v budove vzišiel z dielne Komisie kultúry a cestovného ruchu, konkrétne od predsedu komisie Júliusa Morávka. Miestni umelci sa tejto možnosti veľmi potešili a pustili sa do výberu diel. „Sme veľmi vďační, že tu môžeme vystaviť svoje diela. Máme tu diela šalianskych autorov, jednu autorku z Galanty a jedného z Dlhej nad Váhom. Snažili sme sa na prvé poschodie dať diela najstarších členov. Postupne vyššie sú od ostatných členov,“ hovorí Edita Haládiková, členka Klubu výtvarníkov Terra Wag. Na stenách sú umiestnené diela Šaľanov, jednej umelkyne z Galanty a jedného výtvarníka z Dlhej nad Váhom. „Snažili sme sa na prvé poschodie dať diela najstarších členov,“ dodala Haládiková.

Július Morávek, otec nápadu, je rád, že sa jeho predstava napĺňa. Diela by sa tu mali časom meniť.  V budúcnosti by bol rád, ak by tu boli vystavené fotky starej Šale. Oceňuje, že myšlienka našla pochopenie aj u primátora mesta.

 

(ek)

  • zľava: Mária Lišková a Edita Haládiková