Domov   >  Kino
publikované: 28.03.2023 - 12:15  //  aktualizácia: 28.03.2023 - 13:25  //  zobrazené: 878

Dungenons and Dragons: Česť zlodejov, John Wick 4, Macko Puf: Krv a Med, Invalid, Buď chlap!, Bastardi: Reparát, Úžasný Mauric

Program kina (29.3.-2.4.2023)

Streda 20:00 Bastardi: Reparát

Žáner: Komédia, Dráma

Bývalý učiteľ Majer je prepustený z väzenia v rámci prezidentskej amnestie. Vonku nikoho nemá, celá jeho rodina je mŕtva. Prekvapivo sa ho ujme bývalý rómsky spolužiak Ivan, ktorý žije a pracuje v rómskom gete ako asistent učiteľa. Ivan naliehavo potrebuje Majerovu pomoc. Denne bojuje proti drogám, ktoré sa šíria medzi mladými Rómami, a proti rastúcemu násiliu. Dobre pozná všetky problémy rómskej komunity. Chce, aby mu Majer pomohol s ich vzdelávaním. Ich spoločným cieľom je znovu otvoriť školu, v ktorej Majer kedysi učil a istý čas ju aj viedol. Nie všetci však s ich plánom súhlasia. Majer a Ivan však o najväčšom probléme nemajú ani potuchy. Bývalý mafiánsky boss Dostal zistí, že Majer je na slobode. Chce len pomstiť smrť svojho syna a vnuka. (zdroj: Magicbox)

 

Štvrtok 20:00 Buď chlap!

Žáner: Komédia

Pavlovi (Jakub Prachař) síce ťahá na štyridsať, ale stále ešte úplne nedospel. Býva s mamou a chýba mu odvaha robiť v živote to, čo by ho skutočne napĺňalo. Tú získa až vo chvíli, keď stretne svoju detskú lásku Terezu (Tereza Ramba) a prežije s ňou dobrodružnú noc. Tereza však nie je pripravená opustiť svoj doterajší život pre niekoho, kto podľa nej nie je skutočný chlap. Pavol sa teda rozhodne presne takým chlapom stať. Prihlási sa na výcvikový tábor v Tatrách vedený Weisnerom (Ondřej Sokol), ktorý vyučuje všetko od rúbania dreva po zvádzanie žien. Podarí sa Pavlovi prekonať samého seba a stať sa chlapom, po ktorom Tereza túži? (zdroj: Magicbox)

 

Sobota, Nedeľa 15:00 Úžasný Mauric

Žáner: Animák

Zo sveta Úžasnej Plochozeme a kníh Terryho Pratchetta prichádzajú do kín obľúbení hrdinovia v animovanej komédii pre celú rodinu s názvom Úžasný Mauric. Prefíkaný hovoriaci kocúr Mauric sa dá dokopy s partičkou inteligentných potkanov, s jedným nie veľmi bystrým chlapcom a spolu vymyslia plán ako ošklbať obyvateľov malého, ospalého mesta. V jeho podzemí sa však ukrýva tajomstvo a Mauricov dokonalý podvod sa zmení na nečakané dobrodružstvo. Mauric je kocúr ulice. Je všetkými masťami mazaný a ako každá správna mačka myslí iba sám na seba. Jedného dňa však zrazu zistí, že začína mať ľudské myšlienky a dokonca dokáže rozprávať. A nie je v tom sám! Potkany z miestneho klanu sú na tom rovnako – začali rozprávať, inteligentne uvažovať a zaujímať sa o vzdelanie. Vraj zjedli niečo zo skládky pri čarovnej univerzite. Kocúr a potkany vytvoria zvláštne priateľstvo a do partie k nim pribudne aj mladý chlapec, ktorý je síce len priemerne inteligentný, dokáže však hrať na píšťalke. Svojrázna skupinka putuje z mesta do mesta, potkany všade vytvoria „potkaniu pohromu“ a keď už je najhoršie, chlapec sa nechá najať ako potkaniar, potkany z mesta s pomocou píšťalky odvedie a nechá si za to od miestnych obyvateľov kráľovsky zaplatiť. O odmenu sa potom všetci podelia. Teraz však dorazili do mesta, v ktorom niečo nehrá. Zaváňa to tu sprisahaním nielen na zemi, ale aj pod ňou. V podzemí sa totiž ukrýva naozaj desivé, zlovestné tajomstvo. Osvedčený trik sa náhle zvrtne a namiesto množstva zlata čaká na úžasnú partičku veľké, zábavné a poriadne nebezpečné dobrodružstvo. Animovaný film Úžasný Mauric vznikol podľa knihy Terryho Pratchetta. Britský spisovateľ už desiatky rokov zabáva milióny čitateľov na celom svete svojimi príbehmi z Úžasnej Plochozeme. Jeden z nich, knihu Úžasný Mauric a vzdelané hlodavce, venoval deťom. Pratchettov rozprávačský talent a humor preniesol na plátno ten najpovolanejší. Scenárista snímky Úžasný Mauric Terry Rossio má totiž za sebou napríklad scenáre k Shrekovi 1 a 2 alebo ku všetkým dielom Pirátov z Karibiku. (zdroj: Bontonfilm)

 

Sobota 17:00 Invalid

Žáner: Čierna komédia

Divoké 90. roky. Šuštiakové súpravy, pestrofarebné saká, veľké magnetofóny, videoprehrávače, gýčová dancefloor hudba, videopožičovne na každom kroku, nové spoločenské pomery, záplava rôznych podvodníčkov, začínajúci organizovaný zločin a s ním spojené násilie a korupcia. V tomto čase a prostredí anonymného slovenského malomesta sa odohráva príbeh Laca Hundera – údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu, ale kvôli svojej cholerickej povahe sa ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Réžie filmu INVALID sa zhostil Jonáš Karásek, režisér s mimoriadnym zmyslom pre humor a citom pre silnú vizuálnu stránku, ktorý dokáže suverénne kombinovať humor s akciou, a to všetko navyše zabalené v atraktívnom vizuálnom obale. Pre Jonáša to bude už jeho tretí film po komerčne úspešných filmoch Kandidát a Amnestie. Scenár k filmu napísal Tomáš Ďušička a je zaplnený originálnymi postavami, jedinečným príbehom a hlavne vtipnými autentickými dialógmi a replikami, ktoré majú potenciál stať sa kultovými. Producentmi filmu sú Maroš Hečko a Peter Veverka. V snímke sa okrem spomenutého Zděnka Godlu a Gregora Hološku, predstavia Daniel Fischer, Ivo Gogál, Oľga Belešová, Sväťo Malachovský, Sáva Popovič, Sandra Lasoková ale aj hviezdy hudobného show-biznisu Rytmus v úlohe rómskeho úžerníka, Majk Spirit v úlohe policajta a trio hip-hop hviezd doplní aj raper VEC. (zdroj: Cinemart)

 

Sobota 20:00 Macko Puf: Krv a Med

Žáner: Horor

Christopher Robin počas svojho vysokoškolského štúdia zanedbáva zvieratá v Stoakrovom lese a neposkytuje im žiadnu potravu. Medzi hladujúcimi zvieratami sa Puf a Prasiatko rozhodnú nakŕmiť sami a ich zvieracie inštinkty sa znova prebudia. Okrem medu túži Macko aj po krvi. To ale predstavuje smrteľné nebezpečenstvo pre turistov, ktorí tam prichádzajú. Puf a Prasiatko sa však chcú pomstiť aj Christopherovi Robinovi za to, že ich opustil. Macko Puf: Krv a med je prvou hororovou adaptáciou klasickej knihy A. A. Milneho. Tento príbeh si obecenstvo už desaťročia mohlo pozrieť v rôznych rozprávkových adaptáciách. Podľa amerických zákonov platnosť autorských práv vyprší 95 rokov po prvej publikácii, čo v prípade Macka Pufa vypršalo v roku 2021, a postavičky sa môžu voľne používať v iných príbehoch od 1. januára 2022. Paralelne s tým bola vyhotovená súčasná filmová adaptácia, ktorá nadväzuje na tradíciu hororov a chce byť dôstojným nástupcom filmov Vreskot a slasherových príbehov. Tvorcovia už vyjadrili nádej na pokračovanie, v ktorom by sa zvieracie inštinkty mohli stať ešte dôležitejšími ako v prvej epizóde. (zdroj: Vertigo distribution)

 

Nedeľa 17:00 Dungeons and Dragons: Česť zlodejov

Žáner: Akcia, Komédia, Dobrodružný

Šarmantný zlodej a skupina nepravdepodobných dobrodruhov podniknú veľkolepú lúpež s cieľom získať stratenú relikviu, ale veci sa zvrtnú, keď narazia na nesprávnych ľudí. Dungeons & Dragons: Česť zlodejov prináša bohatý svet a hravého ducha legendárnej RPG hry na veľké plátno v zábavnom a akčnom dobrodružstve. (zdroj: Cinemart)

 

Nedeľa 20:00 John Wick 4

Žáner: Triller, Akcia, Krimi

John Wick (Keanu Reeves) je za porušenie pravidiel kódexu stále na úteku a Komisia ho chce zlikvidovať za každú cenu. Výška odmeny vypísanej na jeho hlavu neustále rastie a zo starých priateľov sa stávajú noví  nepriatelia. Zvyšuje sa aj počet najmocnejších hráčov podsvetia, ktorí mu idú po krku v zbesilej jazde od New Yorku cez Paríž, Osaku až po Berlín. V štvrtej kapitole John Wick možno konečne nájde cestu von – využije ustanovenie kódexu, podľa ktorého dosiahne zmierenie, ak sa zúčastní jedného špeciálneho duelu. (zdroj: Forum film)

 

Sledujte: 

Fb: Kino Šaľa

Instagram: kino.sala

Vstupenky si môžete zakúpiť online na web stránke kina: http://www.kino.sala.sk/