Domov   >  Spravodajstvo
publikované: 05.02.2016 - 13:42  //  aktualizácia: 05.02.2016 - 13:44  //  zobrazené: 2021

DRUHÝ KROK

Spoločnosť pre predškolskú výchovu – región Šaľa zorganizovala v MŠ Hollého (Šaľa-Veča) vzdelávanie s názvom Druhý krok, ktoré ponúka riešenia pri rozvíjaní empatie, súdržnosti, komunikačných zručností, vhodného sociálneho správania sa u detí. Cieľom vzdelávania je pomáhať deťom zvládať agresivitu, šikanovanie, násilie, bezcitnosť ...

Prof. PhDr. Eva Gajdošová, PhD., metodicky vysvetlila prácu s 32 učebnými kartami, ktorých používanie odporúča rozvrhnúť do projektu na celý školský rok. Karty s fotografiami detských životných situácií, nám poskytli kľúčové informácie pre každú aktivitu s deťmi (štruktúru aktivity, postup, scenáre pre hranie rolí, popis aktivít, pojmy, návrh na aplikáciu do iných aktivít). Zaujímavými sa pre nás stali postery so základnými pojmami a zručnosťami, ktoré sú využiteľné hneď v triedach a ľahko pochopiteľné pre deti. Súčasťou pomôcok sú plyšové hračky, s ktorými deti prežívajú rôzne príbehy. Ako používať preventívny program proti násiliu obsahuje príručka pre učiteľov.

Verím, že spomínaný problém ktorý sa bezprostredne dotýka mnohých jednotlivcov, detí, mládeže, rodín, známych, blízkych príbuzných sa začne vytrácať z dnešného unáhleného spôsobu života. Verím, že snaha človeka prekonať svoju vnútornú nespokojnosť a nevyrovnanosť, neúspech, frustráciu, stres sa stane cieľom osobnostného rozvoja každého z nás.

 

Motto: „Pozerajme nie na to, čo nás rozdeľuje, ale na to, čo nás spája.“

 

PaedDr. Žaneta Gužíková

Spoločnosť pre predškolskú výchovu

región Šaľa